Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai játékosokkal nyert bronzérmet a csabai vízilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • SPORT • 2022. augusztus 02. 10:00
Gyulai játékosokkal nyert bronzérmet a csabai vízilabdacsapat
A szentesi Diapolo Kupán jártak a Swietelsky-Békéscsaba együttesei

Freiberger István (labdával) is jó játékkal hálálta meg a bizalmat

Fotó: csabapolo.hu

Serdülőkkel feltöltött ifjúsági, valamint egy komplett gyermekgárda képviselte a Swietelsky-Békéscsaba egyesületét a Diapolo Kupán, melyet tizenkilencedik alkalommal rendeztek meg július 29. és 31. között. 

A békéscsabai klub beszámolójában azt írta, az idősebb korosztályban idén hat együttes adta le nevezését, ezért itt körmérkőzés során döntötték el a végső sorrendet.

A Swietelsky-Békéscsaba az első napot egy győzelemmel és egy vereséggel zárta, miután a Zempléni VK Sárospatak együttesét 13-12-re legyőzte, majd a házigazda Szentesi VK egylettől 25-5-ös arányú vereséget szenvedett. Másnap az izraeli Hapoel Beit Yitzhak gárdájával 9-9-es döntetlent játszottak, majd ismét egy győzelem következett: a KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu ellen 10-9-re nyertek. Mindez azt jelentette, hogy 7 ponttal a második helyről várták a záró találkozót a harmadik helyen álló, hatpontos Vilnius ellen. A litvánok 12-5-re győztek, ami egyben azt jelentette, hogy a csabai fiatalok a bronzérmes helyen fejezték be a háromnapos tornát. 

Az ifjúságiak végeredménye: 1. Szentesi VK 12, 2. Vilnius (litván) 9, 3. Swietelsky-Békéscsaba 7, 4. Zempléni VK Sárospatak 6, 5. Hapoel Beit Yitzhak (izraeli) 5, 6. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 4.

Swietelsky-Békéscsaba ifjúsági csapata: Beregszászi Kornél, Korcsok Péter, Lisztes Zsombor (kapusok), Bozgán Bence (17), Budai Tamás (3), Dobos Ferenc (5), Freiberger István (2), Gémesi Ádám (1), Hajdu Andor (3), Kiss Zoltán (7), Kovács Balázs, Osgyán András (3), Pojendán Áron, Szanyi Vencel (1), Tasnádi Tibor.

A gyermekkorosztályos mezőnyben tíz csapat indult, ezért két ötös csoportba sorolták a gárdákat. Az első és második napon a csoportmérkőzésekre került sor, vasárnap pedig helyosztókat játszottak.

A fiatal békéscsabai egylet az első napon két román gárdával mérte össze tudását. A nagyváradiak nagy falatnak bizonyultak, a csabaiak 20-6-os arányú vereséget szenvedtek ellenük. Az Aquasport Marosvásárhely ellen már jobban ment a játék, a Swietelsky-Békéscsaba 16-8-ra nyerte a meccset. A második napot kettős győzelemmel zárta a csapat, előbb a Zempléni VK Sárospatak együttesét verte 15-10-re, majd a litván Vilniust 13-5-re. Mindez azt jelentette, hogy a román Crisul Oradea Nagyvárad mögött a második helyen végeztek a csoportban, így vasárnap a bronzéremért küzdhettek a másik csoport ezüstérmese, a Hapoel Beit Yitzhak ellen. A csabaiak 13-7-re nyertek, ezzel bronzérmes helyen zárták az eseményt.

A gyermekkorosztályúak végeredménye: 1. Crisul Oradea Nagyvárad (román), 2. Szentesi VK, 3. Swietelsky-Békéscsaba, 4. Hapoel Beit Yitzhak (izraeli), 5. Zempléni VK Sárospatak, 6. Turun Uimarit Turku (finn), 7. Düsseldorf (német), 8. Aquasport Marosvásárhely (román), 9. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu, 10. Vilnius (litván).

A Swietelsky-Békéscsaba gyermekkorosztályú együttese: Gyuricza István, Krizsán Lőrinc (kapusok), Bazsó Máté (2), Csüllög Csongor, Földi Márk, Kabai Zalán, Korcsok Nándor (11), Laurinyecz Gergő (1), Nánási Hunor (5), Orosz Botond, Orosz Regő, Rácz Domonkos (11), Pallag Nándor (15), Pónya Olivér (6), Puha Zalán, Such Bertold, Suhajda Zoltán (3), Szathmáry Zsombor (6), Zimbrán Milán (3).

A békéscsabai együttesek sikerét több gyulai sportoló is segítette: Beregszászi Kornél, Lisztes Zsombor, Dobos Ferenc, Freiberger István, Kiss Zoltán, Pojendán Áron, Szanyi Vencel, Tasnádi Tibor, Nánási Hunor, Orosz Regő, Suhajda Zoltán és Szathmáry Zsombor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)