Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Amikor 2018 fagyos novemberében az Airbus menedzserei először látogattak Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 27. 13:30
Amikor 2018 fagyos novemberében az Airbus menedzserei először látogattak Gyulára
Görgényi Ernő: holnap ünnepélyesen elindul a termelés az Airbus gyulai gyárában

Közösségi oldalán tekint vissza a gyulai Airbus-gyár történetére Görgényi Ernő polgármester. Mint írja, „mások csak egy nagy legelőt láthattak, a szélén egy félbemaradt épület torzójával, egy régi, hamis ígéret emlékművével (azt mondták a szocialisták, hogy szélkerék-összeszerelő üzem lesz majd itt…). (…) Ma pedig már mindenki láthatja a saját szemével, a szikrázó nyári napsütésben azt, amit megálmodtunk 2018. november végének fagyos délelőttjén, a borongós, szürke ég alatt”. A városvezető teljes írását az alábbiakban közöljük.

az első kapavágás után görgényi ernő a gyulai airbus-gyár területén 

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Amikor 2018 fagyos novemberében az Airbus menedzserei először látogattak Gyulára, kimentünk velük arra a területre, amelyet a beruházás helyszínéül felkínáltunk. Mások csak egy nagy legelőt láthattak, a szélén egy félbemaradt épület torzójával, egy régi, hamis ígéret emlékművével (azt mondták a szocialisták, hogy szélkerék-összeszerelő üzem lesz majd itt…).

Fújt a fagyos szél, de minket fűtött a városépítő lelkesedés. Ezért mi nem a legelőt és nem a hamis szocialista ígéretek mementóját láttuk, hanem egy új gyárat, amely munkát ad a gyulai és környékbeli embereknek. Egy új gyárat, amely felhelyezi városunkat a világgazdaság térképére. Egy új gyárat, amely adóbevételt biztosít a közösség számára. Alt Norberttel, Kónya Istvánnal és Csige Gáborral mi ezt láttuk azon a hideg, borongós november végi délelőttön, és szívünk mélyén azt reméltük, hogy a francia menedzserek is látják lelki szemeik előtt az új gyárat, rajta a kék Airbus-felirattal.

Azt talán sosem tudom meg, hogy ők akkor és ott látták-e azt, amit mi, de ha akkor és ott esetleg még nem látták, hát később, valamikor előttük is kibontakozhatott az a látomás, amely bennünket hajtott. Mert több tárgyalási fordulóval később az Airbus vezetői úgy döntöttek, hogy itt kell felépíteni az új gyárat. És miután ezt a nyilvánossággal is közölték, egyre többen lettünk, akik a füves pusztaságban, a hamis ígéretek romjai helyén megláttuk Gyula város gazdaságának új korszakát.

Ma pedig már mindenki láthatja a saját szemével, a szikrázó nyári napsütésben azt, amit megálmodtunk 2018. november végének fagyos délelőttjén, a borongós, szürke ég alatt.

Holnap pedig ünnepélyesen elindul a termelés az Airbus gyulai gyárában.

Ha pedig valaki kíváncsi rá, hogy miért végzem örömmel és lelkesen polgármesteri szolgálatomat immár 12 éve, akkor itt a válasz: például az ilyen pillanatokért.

Hajrá, Gyula! Hajrá, Airbus!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)