Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyre erősödő migrációs nyomás a déli határon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 24. 14:00
Egyre erősödő migrációs nyomás a déli határon
Idén eddig 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat

A mai napon meghaladta az illegális migránsokkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi egész éves adatokat.

Fotó: police.hu

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123 516 volt – írta a police.hu.

Az intézkedések számának jelentős növekedése mellett megállapítható, hogy a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek. A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit.

Fotó: police.hu

A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben.

Fotó: police.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)