Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Létrejött a Békés Megyei Vizsgaközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. július 21. 15:30
Létrejött a Békés Megyei Vizsgaközpont
Az intézmény számos céggel, vállalkozással működik együtt a megyében

Akkreditált vizsgaközpont státuszt kapott a Békés Megyei Vizsgaközpont, amely intézmény így jogosult lett arra, hogy a megyében elsőként kezdhesse meg a hivatalos működést – jelentették be július 21-én a Gyulai Szakképzési Centrumban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megjelenteket elsőként Benye Hajnalka, a vizsgaközpont vezetője köszöntötte. Mint mondta, hosszú volt az út idáig, amely rengeteg munkával telt, de megérte.

Kiemelte: az első feladat az volt, hogy meghatározzák, megértsék a működés célját, majd ki kellett alakítani az ahhoz tartozó folyamatot. A feladat – értelemszerűen – a vizsgáztatás, a működés pedig a partnerségre épül, így megkeresték a régióban működő cégeket, vállalkozásokat, gazdasági szereplőket, amelyeknek a profiljai lefedik az egyes képzési területeken meghatározott szakmákat, szakképesítéseket.

Hozzátette: a központ célja az, hogy színvonalas szaktudással rendelkező munkaerőt bocsássanak a munkaerőpiacra.

Aláhúzta: a vizsgaközpont néhány héttel ezelőtt kapta meg az akkreditált státuszt, első körben pedig tizenkét képzési területen tudják ezt kamatoztatni, de ezeket a jövőben bővíteni szeretnék.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: a szakképzésről szóló törvényt 2019-ben fogadta el az országgyűlés. A törvényben – többek között – szerepel, hogy 2026-tól teljesen elválik egymástól a vizsgáztatás és a képzés, attól az évtől kezdve csak akkreditált központokban szervezhetik meg a vizsgákat.

Véleménye szerint a szakképzés helyzete egyáltalán nem egyszerű, hiszen az elmúlt években már három különböző minisztériumhoz is tartozott a terület.

A köszöntők után Benye Hajnalka, Kovács József és Görgényi Ernő polgármester leplezték le a Békés Megyei Vizsgaközpont névtábláját, amelyet a Karácsonyi János utca 13. szám alatt található épületen, azaz a központ székhelyének falán fognak elhelyezni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)