Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 448 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 13. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 448 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 12-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 448 határsértőt tartóztattak fel és 281 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 22 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Kiskunfélegyháza, Madaras, Vaskút, Kisszállás, Sárhát, Hóduna és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 267 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Deszk, Kübekháza, Szatymaz, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Mosonmagyaróváron és Lázinál 19; Komárom-Esztergom megyében 1 esetben, Tatabánya külterületén 11; Pest megyében 2 esetben, Inárcsnál és Örkénynél 18; és Vas megyében 1 alkalommal, Bajánsenye külterületén 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 18 esetben a rendőrök összesen 281 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)