Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Strandfocival kezdték a felkészülést a Gyulai Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. július 12. 17:00
Strandfocival kezdték a felkészülést a Gyulai Amazonok
Bronzéremmel zárta a balatoni tornát a fürdővárosi klub

harmadik helyen fejezte be a tornát a gyulai amazonok nb ii.-es csapata

Fotó: Gyulai Amazonok

A gyulai csapat az A-csoportban, kiemeltként kapott szerepet, ahol a Csepel FC, a Leányfalu SE és az EX-Balatonfüred együtteseivel találkoztak. Az első ellenfél, a végül bajnoki címet szerző Csepel volt, amely ellen sokáig vezetett a Lovas Laura fémjelezte gárda, ám a mérkőzés vége előtt megfordította az eredményt a rutinosabb csepeli gárda, így a következő két mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa.

A Balatonfüred ellen Molnár Zoltánné tanítványai kétgólos hátrányba kerültek, de Csanálosi Anada és Szűcs Beatrix vezérletével meg tudták fordítani a végeredményt, amellyel megnyílt a lehetőség a legjobb 8 közé jutás felé. Az utolsó találkozón nem bíztak semmit a véletlenre, a rendkívül szimpatikus és sportszerű Leányfalunak nem hagytak esélyt, magabiztos négygólos győzelemmel jutottak csoportmásodikként a 8 közé.

Az egyenes kieséses szakaszban az egyik legerősebb gárda várt az Amazonokra, a Csepel II. együttese ellen viszont sikerült jó mérkőzésen kivívni a legjobb 4 közé jutást. Az elődöntőben a végig jól szereplő Dunaújváros volt az ellenfél, akik ellen sajnos nem úgy működött a gépezet a gyulaiak oldalán, így vereség lett a találkozó végkimenetele. A gyulai együttes a bronzéremért lépett pályára az Üllés SE ellen. A 3. helyért vívott találkozón Sovány Dorina villanásai után Szappanos Katalin is betalált, így magabiztos négygólos győzelemmel szerezték meg a bronzérmet.

A bajnokság a legjobb játékosnak Sovány Dorinát választották, aki az egyik legfiatalabb játékos volt a 16 csapat közül, valamint a gólkirályi címről is néhány góllal maradt csak le.

–  Négy remek napot töltöttünk el Balatonlellén. Amellett, hogy 6 jó mérkőzést játszottunk, a csapat remekül össze tudott kovácsolódni. Végig jó egyéni teljesítmények voltak, valamint kapusposzton Szűcs Beatrix is remekelt, aki hosszabb sérülésből tért vissza a csapathoz. A csapatjáték is látványos volt, ahhoz képest, hogy első alkalommal vettünk részt strandfocin, elégedett vagyok a lányok teljesítményével. A héten már kezdjük a felkészülést, bízunk benne, hogy sikerül a bajnokságban is jó eredményeket felmutatni, ez a strandfoci bajnokság jó löketet adhat a csapatnak – értékelt Molnár Zoltánné.

A bronzérmet szerzett csapat névsora: Szűcs Beatrix, Molnár Kitti, Csanálosi Anada, Lovas Laura, Mezei Virág, Szappanos Katalin, Sovány Dorina, Hack Fanni, Paál Dalma, Molnár Ágnes, Pribék Andrea és Mészáros Viktória. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)