Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Augusztus közepére befejeződik az Esze Tamás utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. július 08. 12:30
Augusztus közepére befejeződik az Esze Tamás utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése
A beruházás összköltsége több mint 53 millió forint

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Augusztus közepére befejeződik az Esze Tamás utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése – közölte Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán.

Mint írta, a sűrűn beépített, szinte lejtés nélküli utcában rendszeresen gondot okoztak a nagyobb esőzések, így különösen indokolt volt a vízelvezetés megoldása, ráadásul az úttest is kátyús volt.

Hozzátette: a vizet a Corvin utcán keresztül juttatjuk el a 48-as utcai meglévő csapadékvíz-rendszerbe, ezért a Corvin utca 48-as utca és Esze Tamás utca közötti szakaszán is ki kell építeni a csapadékvíz-elvezető rendszert. A Corvin utcán 91 méter, az Esze Tamás utcában pedig 76 méter hosszúságú csatornát építenek víznyelőkkel.

Kiemelte: az Esze Tamás utcában megújul az aszfaltburkolat is, összesen 107 méter hosszúságban és 4 méter szélességben. A beruházás összköltsége meghaladja az 53 millió forintot.

A városvezető aláhúzta: a felújítást TOP-os forrásból finanszírozzák, amely további kilenc helyszínt – Tessedik utca, Bem utca, Veress Endre utca, Varsándi utca, Popovits Jusztin utca, körtöltés melletti terület (Eminescu utca és Újülés utca közötti szakasz), Temesvári út (Kassai és Orsovai utca közötti szakasz), Paradicsomi lakótelep (Lahner György utca és Nagysándor József utca), Bárdos-tó (áteresz) – érint.

„A fejlesztésekre összesen 334.530.000 Ft pályázati támogatást kaptunk, melyet az önkormányzat 82.263.795 Ft önerővel egészít ki.” – írta Görgényi Ernő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)