Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdi a felkészülést a szezonra a Gyulai Amazonok NB II.-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. július 07. 15:00
Megkezdi a felkészülést a szezonra a Gyulai Amazonok NB II.-es csapata
Távozók és érkezők is vannak a fürdővárosi együttesénél

A július 11-ei héten kezdi meg felkészülését a Gyulai Amazonok NB II.-es csapata a 2022/2023-as szezonra. A fürdővárosi gárda heti három futóedzéssel és három délutáni labdás tréninggel készül az augusztus 6-án rajtoló Magyar Kupára és az NB II.-es bajnokságra.

Az 5-8. helyet célozza meg az nb ii.-es gyulai együttes

Fotó: Gyulai Amazonak

Molnár Zoltánné vezetőedző elmondta, az együttes a tavalyi 7. helye után idén is a középmezőnyt pályázhatja meg, a megfiatalított, de annál lelkesebb keret jó eséllyel áll harcba majd az 5-8. helyek valamelyikére. A gárda július 8. és 11. között Balatonlellén az NB II.-es strandlabdarúgó bajnokságban szerepel, ahol hat mérkőzésen próbálhatja ki a sportágat.

A vezetőedző kiemelte, a tavalyi játékoskeretben lesznek változások. Szabó Tünde Orosházára tér vissza nevelőegyesületéhez, Szerb Katalin Nyíregyházán versenyez tovább, Lehóczki Noémi pedig fél évre Németországban folytatja tanulmányait, rá tavasszal fognak tudni számítani.

Ismét Gyulán folytatja pályafutását a hazai környezetben nevelkedett, 19 éves Molnár Izabell, aki ősztől már a védelem fontos tagja lehet. Erdélyi Angéla személyében is egy régi-új visszatérőt láthatnak a gyulai szimpatizánsok, a gólerős 25 éves támadó némi makói kitérő után tér vissza nevelőegyesületéhez. Mellettük az utánpótlásból kerül fel a nagyok közé Nagy Katalin, aki 15 évesen juthat szerephez az NB II.-es csapatban.

–  Hosszú éven vagyunk túl, rengeteg tanulságot vonhatunk le a 2021-2022-es szezonból. A következő évadra is hasonlóképpen készülünk mint eddig, célunk továbbra is az, hogy folyamatosan saját nevelésű fiatalokat építsünk be a felnőtt keretbe. Úgy gondolom, távozóinkat remekül fogják helyettesíteni a fiatalok és az érkezők egyaránt. A négynapos strandfocit egyfajta csapatépítésnek fogjuk fel, majd július 12-én kedden kezdjük meg a munkát. A Magyar Kupában leszünk először érdekeltek, az augusztus 6-7-ei hétvégén lépünk pályára – ismertette Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok a bajnoki rajt előtt edzőmérkőzéseket is játszanak az NB I.-es Szent Mihály FC Szeged és az NB II.-es Jánoshalma ellen, július 30-án pedig ismét elrajtol a hagyományos felkészülési torna, amelyen kecskeméti, szolnoki és nagyváradi együttesek mellett a Banat Girls és a Szent Mihály FC U19-es együttese is képviselteti magát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)