Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egynyári virágfajtákat mutattak be a városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 28. 12:30
Egynyári virágfajtákat mutattak be a városházán
A megjelentek szakmai előadásokat hallgathattak meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Ball egynyári virágmagokat forgalmazó cég fajtabemutatót tartott június 28-án a városháza dísztermében. A programon a szakma aktualitásairól szóló előadások mellett egy városi sétán is részt vettek a megjelentek, ahol a bemutatott virágmagokból kifejlődött növényeket tekinthették meg.

Lapunknak Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész elmondta: hosszú évek óta hagyománya van a városban ennek a programnak, amelyet néhány évig csak a koronavírus-járvány tudott megszakítani. 

– Sok éve érkeznek az ország valamennyi pontjáról Gyulára virágkertészek azért, hogy városunkban bizonyosodjanak meg a cég által forgalmazott virágmagok kiváló minőségéről, illetve a fajtabőségéről. Az előadások után megtartott városi sétán és a Gyulai Várfürdőben pontosan látják majd, hogyan is néznek majd ki növényként a bemutatott magok városi környezetben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette, hogy közel kétszáz vendég érkezett az eseményre a fürdővárosba, amely nemcsak szakmai, de turisztikai szempontból is előnyös lehet.

A programot Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg, aki megköszönte a szervezők munkáját, majd kiemelte: az utóbbi időben a virágválasztás fontos kérdése mellett más lényeges tényezők is felértékelődtek. 

– Onnantól kezdve, hogy kiválasztottuk a növényt, nagyon sok nehézséggel találkozhatunk, főként városi szinten. Ezek egyike a szárazság, amelynek folyamatosan keressük a megoldást, még egy ilyen vízben gazdag településen is. Fontos a növények gondozásának kérdése is, amelynek terén a kertészek és önkormányzatok is kihívásokkal küzdenek napjainkban, hiszen tudjuk jól, hogy a gondos, hozzáértő dolgozók megtalálása egyre nehezebb – emelte ki a városvezető. 

A köszöntő után szakmai előadásokkal, majd városi sétával folytatódott a program.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)