Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 0 eurós emlékpénzen a gyulai kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. június 23. 16:30
0 eurós emlékpénzen a gyulai kastély
A bankjegyet a Múzeumok Éjszakáján kezdik el árusítani

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft. 

Magyarország harmadik helyszíneként szerepel a EuroSouvenir bankjegy készítőinek nullaeurós emlékpénzén a gyulai Almásy-kastély, a szuvenír árusítását június 25-én kezdik meg a Múzeumok Éjszakáján.

A fürdővárosi kiállítóhely közleményében felidézte: a Franciaországból indult kezdeményezés célja a legfontosabb kulturális, történelmi látnivalók és személyiségek népszerűsítése. Az emlékbankjegyek a valódi euróbankjegyeket is gyártó párizsi Oberthur Technologies nyomdában készülnek, korlátozott példányszámban.

Fekete-Dombi Ildikó, a kiállítóhelyet is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a különleges bankjeggyel, melyet Európa-szerte sokan gyűjtenek, újszerű, kreatív tárggyal bővült ajándékboltjuk kínálata.

Mint ismertette, az emlékpénz gyűjtői értékét az adja, hogy – a hagyományos bankjegyekhez hasonlóan – minden darab sorszáma egyedi. Az emlékbankjegyek az eredeti euróbankjegyek gyártásához használt papírból készülnek, és velük azonos biztonsági elemekkel: hologramokkal, betűkkel, UV-jelekkel rendelkeznek.

Az ügyvezető elmondta: a gyulai kastélyt ábrázoló bankjegyek szombaton 19 órától vásárolhatók meg a kastélyparkban, 1500 forintos áron. Az emlékpénz a későbbiekben bekerül a kastély ajándékboltjának állandó kínálatába, és a www.euroemlekpenz.hu oldalon is kapható majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)