Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 472 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 21. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 472 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 472 határsértőt tartóztattak fel és 304 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 11 esetben összesen 114 határsértőt tartóztattak fel Dunafalva, Vaskút, Kiskunfélegyháza, Bácsszentgyörgy, Kiskunmajsa, Tompa, Bácsbokod és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 40 esetben, összesen 265 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ruzsa, Csanádpalota, Kiszombor, Makó, Újszentiván, Pusztamérges, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 16 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Gyál és Inárcs területén a rendőrök összesen 47 illegális migránst fogtak el.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győrszentiván, Pereszteg és Jánossomorja területén 22 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Csém és Mocsa területén 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, szomáliai, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 18 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 304 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 14 embert fogtak el, 7 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)