Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 1988-ban ezen a napon jelent meg az önálló Gyulai Hírlap mutatványszáma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2022. június 17. 13:00
1988-ban ezen a napon jelent meg az önálló Gyulai Hírlap mutatványszáma
A június 17-én megjelent mutatványszám ingyenes volt, július 1-jétől 4 forint 60 fillérért lehetett megvásárolni a Gyulai Hírlapot

1988. június 17., péntek reggel 8 óra, a városház utcai újságos pavilonnál kézbe veszik az első gyulai hírlapot

Fotó: Gyulai Hírlap – Szőke Margit

A mai napon, 2022. június 17-én jelent meg a Gyulai Hírlap XXXV. évfolyamának 24. száma. 1988-ban ugyanezen a napon jelent meg az önálló Gyulai Hírlap mutatványszáma. A lap Gyula Város Tanácsáé volt, kiadója pedig a Békés Megyei Lapkiadó Vállalat lett. A tanács Pénzes Ferencet bízta meg a lap felelős szerkesztésével. A főposta akkoriban a Petőfi téren volt, a szerkesztőség pedig a pártházban, a Városház utca 6–8. szám alatt. A szemben lévő újságosnál július 1-jétől 4 forint 60 fillérért lehetett megvásárolni a Gyulai Hírlapot, de a június 17-én megjelent mutatványszám még ingyenes volt. A lap készítői imigyen köszöntötték a nyájas olvasót.

Tisztelt Olvasó!

Ön a Gyulai Hírlapot tartja kezében. Úgy véljük, örömmel nyugtázza minden helybéli ezt a tényt, hiszen közóhaj teljesült, újból van városunknak lapja. Nem is kell túl idősnek lennie annak, aki emlékezhet rá, ugyanilyen címmel utoljára 1976-ban jelent meg újság Gyulán. Persze, az idősebbek azt is tudják, hogy ennél korábban, sőt, már a múlt században is voltak helyi sajtóorgánumok a városban.

Most, tizenkét évi szünet, s hosszas előkészületi munka után újból megteremtődtek a feltételei annak, hogy hetente egy alkalommal, négy oldal terjedelemben jelenjen meg a Gyulai Hírlap. Így hívták közvetlen elődjét is, mely a Békés Megyei Népújság mutációjaként jelent meg. Hogy az elnevezés azonos, mutatja azt: az újra induló újság nem szakad el a hagyományoktól, azokra építve kívánja teljesíteni feladatát.

Tudjuk, nagy a várakozás városszerte, milyen lesz a Hírlap? Most a mutatványszámot tartja kezében a Tisztelt Olvasó. Maga a megjelölés – mutatványszám – azt sugallhatja, hogy ilyen és ehhez hasonló lapszámokkal találkozhatnak a továbbiakban, vagyis július 1-től, amikor is hetente, péntekenként megérkezik a lap az előfizetőkhöz, illetve megvásárolják az újságosstandokon. De két egyforma újság nem létezik, nem létezhet, még ha azonos is a fejléc.

Azok, akik a lap készítésében közreműködünk, arra törekszünk, hogy tőlünk telhetően minél pontosabb információkkal lássuk el a város lakosságát, foglalkozzunk a felmerülő gondokkal, egyáltalán: fórum legyen ez az újság, melyet ha bárki – gyulai lakos – kézbe vesz, találjon benne a maga számára olvasnivalóit; olyat, mely öt érdekelheti.

Talán, ha ezt a számot végigböngészi a Tisztelt Olvasó, már kiderül, számítunk a helybéliek véleményére, hiszen épp azért kérdeztünk meg többeket, hogy a további munkánk során figyelembe vehessük elképzeléseiket, elvárásaikat. Mindezt tettük, tesszük azért, mert az újság nem lehet önmagáért, ez a város minden polgárához kíván szólni, alakító beleszólásuk nélkül nem létezhet.

Tisztelt Olvasó! Fogadja ezt a mutatványszámot olyan szeretettel, mellyel a lapot készítők írták, szerkesztették, akik egyúttal várják segítő, bíráló megjegyzéseiket is annak érdekében, hogy munkájuk minél jobban szolgálja a város, a köz érdekét.

a mutatványszám fejléce, illetve az első „vezércikk” 

1 hónapra 20 forintért lehetett előfizetni a lapra

az impresszum

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)