Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elballagtak a Karácsonyi János általános iskola nebulói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2022. június 15. 14:00
Elballagtak a Karácsonyi János általános iskola nebulói
Huszonhat nyolcadikos búcsúzott el az intézménytől

Ünnepi szentmise keretében búcsúztak az alapfokú oktatástól a Karácsonyi János katolikus általános iskola végzős nebulói június 11-én a gyulai Nádi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban. Vigh Balázs osztályfőnök 26 nyolcadikosa orgonaszó kíséretében vonult be a templomba, hogy átadják az intézmény zászlaját a hetedikeseknek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A mise után a végzősök műsorát láthatták a jelenlévők, amelyben iskolai emlékeiket elevenítették föl. Sinai Léna, a járási versmondó verseny második helyezettje szavalt, Palócz Júlia ismeretlen szerző Egy meghallgatott imádság című művét adta elő, majd Szák Zselyke, az egyházi énekverseny második helyezettje énekelt.

Bengery Zsoltné intézményvezető beszédében az osztály elmúlt nyolc évet elevenítette föl, majd hálával adózott a pedagógusok munkájáért, valamint a szülők, családtagok, barátok segítségéért, biztatásáért, bátorításáért.

bengery zsoltné

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

– Mindegyikőtökben ott rejlik a tehetség! Kiben így, kiben úgy jelenik meg. Sokszor hosszú évek telnek el, mire felszínre tör, van, aki már tudja, hogy mi az, amivel érdemes és szeret foglalkozni. Úgy gondolom, akkor lehettek boldogok, ha azt csináljátok, azzal foglalkozhattok, amit igazán szerettek. Higgyetek magatokban! Higgyétek el, hogy meg tudtok felelni az előttetek álló új követelményeknek, az elétek kerülő nehézségeket le tudjátok küzdeni, s hogy az akadályok legyőzése megerősít benneteket. Hittel sok mindenre képesek vagytok, lesztek – biztatta a diákokat Bengery Zsoltné.

A Karácsonyi János általános iskola végzősei jelentős részének az esemény tagozatváltó ünnepség volt, hiszen ők az intézmény középiskolájában, a Karácsonyi János katolikus gimnáziumban folytatják tanulmányaikat. Ugyan az elmúlt két évben már belekóstolhattak a gimnazisták világába, igazán szeptembertől indul életük egy új szakasza, amelyben a kamaszok a felnőtt létre készülhetnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)