Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szántó Ákos lett a gyulai vár pünkösdi királya, 60 korsó sör a jutalma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2022. június 06. 17:52
Szántó Ákos lett a gyulai vár pünkösdi királya, 60 korsó sör a jutalma
Ágyúgolyótartásban és puskával futásban is összemérték erejüket, gyorsaságukat

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Pünkösdi királyt választottak hétfőn a gyulai várban, a legügyesebb versenyzőnek, a helyi Szántó Ákosnak hatvan korsó sör a jutalma.

Fekete-Dombi Ildikó kiállítóhelyekért felelős ügyvezető korábban elmondta: két évvel ezelőtt rendeztek először pünkösdikirály-választást a Kerecsényi László Íjász Egyesület közreműködésével, és azt tervezik, az eseményt ezentúl minden évben megtartják.  

Kiemelte: a versenyzőknek olyan feladatokat állítottak össze, amelyek eszköztárukban a 16. századi vitézi élethez köthetők, a jelentkezők többek között ágyúgolyótartásban és puskával futásban mérték össze erejüket, gyorsaságukat.

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Mint ismertette, a múltban szokás volt, hogy a pünkösdi király koszorúból készült koronát kapott a fejére, és a legtöbb helyen egy évig ingyen rovása volt a kocsmában, azaz a község fizetett utána. A mostani vetélkedés jutalma erre a hagyományra emlékeztet: a legügyesebb játékos a vár melletti Rondella Terasz vendége lesz hatvan korsó sörre.

A vendéglátóhely felszolgálói egy kolomp megszólaltatásával fogják felhívni vendégeik figyelmét arra, ha a pünkösdi király rendel, poharuk megemelésére és kiürítésére biztatva őket – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)