Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pünkösdi királyt választanak hétfőn a gyulai várban, várják a jelentkezőket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2022. június 03. 14:07
Pünkösdi királyt választanak hétfőn a gyulai várban, várják a jelentkezőket
A legügyesebb versenyző jutalma hatvan korsó sör lesz

Pünkösdi királyt választanak hétfőn a gyulai várban, a jelentkezők többek között ágyúgolyótartásban és puskával futásban mérik össze erejüket, gyorsaságukat – derül ki a szervező Erkel Ferenc NKft. közleményéből. Mint írták, a legügyesebb versenyző jutalma hatvan korsó sör lesz.

Fekete-Dombi Ildikó kiállítóhelyekért felelős ügyvezető a közleményben kiemelte: olyan feladatokat állítottak össze, amelyek eszköztárukban a 16. századi vitézi élethez köthetők.

Elmondta: a múltban szokás volt, hogy a pünkösdi király koszorúból készült koronát kapott a fejére, és a legtöbb helyen egy évig ingyen rovása volt a kocsmában, azaz a község fizetett utána.

Hozzátette, a mostani vetélkedés jutalma erre a hagyományra emlékeztet: a legügyesebb játékos a vár melletti Rondella Terasz vendége lesz majd hatvan korsó sörre, nyereményét idén nyáron bármikor elfogyaszthatja.

A vendéglátóhely felszolgálói egy kolomp megszólaltatásával fogják felhívni vendégeik figyelmét arra, ha a pünkösdi király rendel, poharuk megemelésére és kiürítésére biztatva őket – ismertette az ügyvezető, aki azt is megjegyezte, reményeik szerint ez a gesztus közösséggé tudja szervezni a Rondella vendégeit.

Fekete-Dombi Ildikó emlékeztetett: az intézmény két évvel ezelőtt rendezett először pünkösdikirály-választást a Kerecsényi László Íjász Egyesület közreműködésével, és azt tervezik, az eseményt ezentúl minden évben megtartják.  

Jelezte: idén nemcsak az íjászegyesület tagjai, hanem bárki jelentkezhet a versenyre, amely 11 órakor kezdődik. A szurkolók és az érdeklődők várbelépővel tekinthetik meg a látványosságot, a versenyzőknek a belépés díjtalan.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)