Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyula–Mezőhegyes összekötő út egy szakasza is megújul

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. június 02. 16:00
A Gyula–Mezőhegyes összekötő út egy szakasza is megújul
A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők

Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újul meg a 4438-as jelű Lőkösháza–Kunágota összekötő út 9,5 kilométeres szakasza és a 4444-es jelű Gyula–Battonya–Mezőhegyes összekötő út 8,4 kilométeres szakasza. Előbbire 1,8 milliárd forintot, utóbbira 1,4 milliárd forintot költenek a Kiemelt Társadalmi Igények Útfelújítási Program keretében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében azt írta: a 4444-es jelű úton a Kevermes és Dombegyháza közötti szakaszt, míg a 4438-as jelű úton a Kunágota és Kevermes közötti szakaszt érinti a beruházás. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2023 januárjáig félpályás útlezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők.

Közölték: mindkét szakaszon megújul a burkolat, rendezik a padkákat, valamint a kis sugarú ívekben a forgalombiztonság növelése érdekében nyombővítéseket hajtanak végre, és előregyártott padkaburkoló elemeket alkalmaznak. Megújítják a burkolati jeleket, új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki, és kitisztítják az árkokat, átereszeket. A kivitelezési munkák alatt mindkét szakaszon ideiglenes buszmegállóhelyeket alakítanak ki, a 4444-es jelű úton az érintett négy buszöbölpár szintén megújul.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – írták.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)