Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstérmesként zárták a bajnokságot az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2022. május 31. 17:00
Ezüstérmesként zárták a bajnokságot az U16-os Amazonok
Szolnoki MÁV UFC–Gyulai Amazonok 3-5 (1-2)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnoki MÁV UFC együtteséhez utazott május 28-án. A fürdővárosi gárda a bajnokság ezüstérmeseként szerette volna befejezni az idei pontvadászatot.

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Tóth Panna (Papp Fanni), Danics Boglárka (Puskás Adél), Máté Nóra, Kurta Alma, Nagy kaatlin, Sovány Dorina, Mészáros Viktória, Baracsi Boglárka és Pribék Andrea. Csere: Szelei Nóra. Edző: Molnár Ágnes.

A korosztályos gárda számára nem csak a bajnokság második helye volt a mérkőzés tétje, hiszen a 17. fordulóban egyenlő ponttal állt nyíregyházi riválisával. A gyulai együttes az utolsó körben a tabella középcsapatával találkozott. A két rivális az őszi szezonban is gólpárbajt vívott egymással, akkor 3-2-es fürdővárosi győzelem született.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán a meccsről azt írják, a csapat igazán kitett magáért az utolsó mérkőzésen, látványos játékkal és gyönyörű gólokkal hozta el a három pontot Szolnokról. Az első gólt a hazaiak szerezték, majd Pribék Andrea büntetőből egalizálta az eredményt, majd az első félidőben még a vezetést is sikerült megszerezni Sovány Dorina révén.

– A második játékrészben gyorsan rúgtunk két gólt, először egy öngóllal, majd Nagy Katalin pazar találatával (25 méterről rúgta a léc alá a játékszert) magabiztos előnyre tettünk szert. Ellenfelünk nem adta fel, nagy küzdelemben 4-3-ra módosítani tudták a találkozót, de Sovány Dorina nem sokkal a vége előtt egy egyéni akcióból bombagólt lőtt, amellyel 5-3-ra módosította a végeredményt – olvasható a bejegyzésben.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata győzelmével utolérte éllovas riválisát, mindössze a rosszabb gólarány miatt szorult a tabella második helyére. A korosztályos gárda 14 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be a bajnokságot. Az együttes gólmutatója is kiválóan alakult, a csapat 138 rúgott és 38 kapott góllal zárta a pontvadászatot. A csapatsiker mellett egy egyéni teljesítmény is írható a gárda neve mellé, Pribék Andrea 38 gólt lőve ért a góllövőlista második helyére.

– Egész évben maximálisan elégedett voltam a játékosok hozzáállásával. Célunk a tavalyi bajnoki cím után, a dobogós helyezés megszerzése volt, így abszolút elégedettek lehetünk. Annyi hiányérzetünk lehet csupán, hogy mindössze 8 gól választott el bennünket az aranyéremtől, de ez sem von le semmit a sikeres évből. Távozóinknak és kiöregedő játékosainknak sok sikert kívánunk. A jövőre a csapat nyolcvan százalékban együtt maradva szép célokért küzdhet ismét. Mindenkinek jó pihenést kívánunk, hétvégén strandfocival zárjuk a tavaszi szezont – értékelt Molnár Ágnes.

Az ezüstérmet nyert csapat tagjai: Árgyelán Petra, Sovány Dorina, Pribék Andrea, Bukor Zoé, Nagy Katalin, Kónya Andrea, Szelei Nóra, Danics Boglárka, Mészáros Viktória, Máté Nóra, Papp Fanni, Tóth Panna, Kelemen Klarissza, Kókai Zoé, Baracsi Boglárka, Freiberger Stella és Puskás Adél.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)