Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az időskori kognitív károsodásról rendeztek konferenciát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. május 27. 14:00
Az időskori kognitív károsodásról rendeztek konferenciát Gyulán
A kétnapos rendezvényre minden érdeklődőt várnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A kognitív károsodás problémaköre időskorban – eredmények és teendők címmel tart konferenciát hétvégén Gyulán az Egészségedre Egyesület. A kétnapos rendezvényt május 27-én a Vigadóban nyitották meg. 

A megjelenteket Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte. Elmondta: a hasonló események a város társadalma számára kiemelkedően fontosak. 

– A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota – mondta a városvezető, aki hangsúlyozta, már fiatalkorban fontos felkészülni a nyugdíjas évekre, hogy azt fizikailag és szellemileg is épen tölthessük el.  

Lelbach Ádám, a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság alelnöke elmondta: nagyjából 55 millió ember az, aki demenciában szenved jelenleg, és egy magyarországnyi ember, tehát nagyjából 10 millióan lesznek demensek minden évben. Ellátásukhoz nagyjából 1300 milliárd dollár szükséges évente.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A rendezvényen szakmai előadások hangzottak el, a résztvevők többek között az Alzheimer-kórral és a hipertónia állapotával kapcsolatos aktualitásokról hallhattak, de szó esett a gyulai időskorúak mentális segítéséről is. 

Kóra János, az egyik gyulai előadó elmondta: az eseményhez egy szociológiai kutatás is kapcsolódik, amely során időseket kérdeztek meg élethelyzetükről, egészségi állapotukról, jövedelmi viszonyukról. Emellett a demencia és a koronavírus témáját is érintették – emelte ki a kutatás vezetője. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)