Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Zsolt nyerte az I. Csomós János Emlékversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2022. május 23. 13:00
Horváth Zsolt nyerte az I. Csomós János Emlékversenyt
Tamás Kornél vehette át a legjobb hazai játékosnak járó elismerést

Hallatlanul izgalmas végjátékban, Horváth Zsolt sikerével zárult a gyulai Hőforrás Hotelben zajló, Csomós Jánosnak emléket állító nemzetközi sakkverseny. A vasárnapi záró forduló előtt még hárman pályáztak a fődíjra, ám a fél pont előnnyel a mezőny élén álló dévaványai FIDE-mester, Fekete Albert és a kirgiz Bajszinov Iszlambek remizett egymással, a makóiak orosházi FIDE-mestere viszont legyőzte a nagyváradi Samu Sorint, a mezőnyérték-számítás pedig neki kedvezett a megyei versenyzők összevetésében – írja a BMSExtra.hu.

az emlékverseny mezőnye

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A honlap azt írja, a Viharsarokban valamikor a pandémia előtt rendeztek hasonló népes viadalt a mostanihoz, ami a Békési TE játékosa, Somogyi Gábor szervezőmunkáját dicséri. A minőségre sem lehet panasz, hiszen a 79 tagú mezőnyben 13 címviselő és ugyanannyi határon túli sakkozó küzdött. Horváth Zsolt végső sikere nem különösebben meglepetés, hiszen a legmagasabb élőpontszámmal rendelkezett, az indiai rivális korai visszalépése tovább javította az esélyeit. Fekete Albert teljesítménye is megsüvegelendő, aki az elmúlt években kevesebb időt tudott szentelni a sakknak, ennek ellenére most megmutatta, hogy remek versenyző típus. Ugyancsak dicséret illeti a harmadik díjazott megyei versenyzőt, az orosházi Kakuk Sándort, aki a 6. hellyel hozta az elvárható teljesítményt – olvasható a bejegyzésben.

Végeredmény: 1. Horváth Zsolt 6 pont, 2. Fekete Albert 6, 3. Szekeres Tibor 5,5, 4. Bajszinov Iszlambek 5,5, 5. Mózes Ervin 5, 6. Kakuk Sándor 5, 7. Koczó Kristóf 5, 8. Frank József (861) 5.

Horváth zsolt

Fotó: Somogyi Gábor

A verseny szervezői különdíjakat is kiosztottak, így Tamás Kornél a legjobb Gyulai SE versenyző elismerését érdemelte ki, a legjobb 60 év feletti játékosa Szőllősi László (Budapest) lett, a legjobb női játékosnak Márkus Molli Aminát (Hódmezővásárhely) választották, a legjobb ifi játékosnak járó elismerést Szabó Ákos (Miskolc) vehette át. Könyvjutalmat kapott a legtöbb Élő-pontot szerző játékos Hangay Olivér (Budapest) illetve a legtöbb Élő-pontot vesztő játékos Leidl István (Szigethalom), Kovács István pedig a mezőny legidősebb játékosaként vehetett át ajándékot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)