Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács Mihályt jogerősen elítélte a bíróság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2022. május 19. 20:04
Galbács Mihályt jogerősen elítélte a bíróság
Ezzel egy per lezárult, de van még kettő, illetve a NAV is nyomoz

Galbács Mihály bűnös 3 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Ezt a Kecskeméti Törvényszék jogerős ítéletében mondta ki ma, május 19-én. A bíróság a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta, illetve kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére. Ez az ítélet egyértelműen megpecsételi a Galbács ellen vagy az ő kezdeményezésére indult, ezzel a perrel szoros tárgyi összefüggésben lévő többi per végkimenetelét is.

galbács mihály, a Mindenki Magyarország Mozgalom politikusa

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A NAV Bűnügyi Igazgatóságnál is folyamatban van egy nyomozás, amelyben azt vizsgálják, hogy Galbács Mihály elnöki időszaka alatt megvalósultak-e bűncselekmények a Termál FC-nél, ha igen, milyen bűncselekmények és ki(k) az elkövető(k).

Lapunk megkérdezte Galbács Mihályt, aki nyilvánosan nem kívánta kommentálni a jogerős ítéletet. Véleménye természetesen van a bíróság döntéséről, azt el is mondta nekünk, de annak közléséhez már nem járult hozzá.

A polgármester közösségi oldalán reagált az ítéltre. Azt ott leírtakhoz egyelőre nem kívánt semmi mást hozzáfűzni.

Három év után zárult le ez a per, amit Görgényi Ernő nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított Galbács Mihállyal szemben.

Az alábbiakban Görgényi Ernő közösségi oldalán közölt írását olvashatják.

görgényi ernő polgármester 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

"Galbács Mihályt ma jogerősen elítélte a bíróság!

 A Kecskeméti Törvényszék háromtagú tanácsa jogerős ítéletében kimondta, hogy Galbács bűnös 3 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Ezért a bíróság a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta, és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Galbács először a 2019-es önkormányzati választáson bukott meg a hamis vádjaival, most pedig a bíróságon.

EZ AZ ÜGY VÉGE, AZ ELÍTÉLT NEM FELLEBBEZHET. De miről is szólt a per?

A Galbács elleni rágalmazási pert egy választási kiadvány miatt indítottam el, amelyben a vádlott több olyan állítást fogalmazott meg, amelynek értelmében az önkormányzati beruházások során visszaélések történtek, e körben engem is konkrét hamis vádakkal illetett.

Galbács Mihály lejárató kampánya először az önkormányzati választáson bukott meg, hiszen az ellenzék nagy része elhatárolódott tőle. Kudarcba fulladt az a terve, hogy ő legyen az ellenzék közös polgármesterjelöltje. Végül Márki-Zay Péter polgármester-jelöltjeként az utolsó előtti helyen végzett, képviselőjelöltként is veszített. Most pedig a bíróságon lepleződött le a sok hazugság.

Talán emlékeznek rá, hogy Galbács Mihályt 2018 áprilisában kizártuk a Fidesz-frakcióból és megfosztottuk gazdasági tanácsnoki tisztségétől. Ennek okai közismertek.

Ezt követően Galbács bosszúból a városvezetés ellen indított alaptalan vádakra épített lejáratókampányt, és így szeretett volna városunk polgármestere lenni. A családomat is belekeverte a rágalomhadjáratába. A hamis vádakra alapozott választási kiadványát bedobálta szinte minden gyulai postaládába. Galbács hazug állításait napokig kéjesen visszhangozta a kampányüzemmódra állított ellenzéki sajtó. Ezzel Galbács városunk jó hírét is rongálta.

2019 szeptemberében tettem ellene feljelentést rágalmazás miatt. Ha Galbács igazat írt volna, örült volna annak, hogy a független bíróság előtt bizonyíthatja állításait. De nem örült, hiszen ő is tudta, hogy hazugság az egész.

Közel három éve volt arra Galbácsnak, hogy a bíróság előtt bármit bizonyítson azokból a vádakból, amelyeket a gyulai közérdekű beruházásokkal és személyemmel, valamint családommal kapcsoltban lejárató szándékkal megfogalmazott. A bíróság ma kihirdetett jogerős ítéletében világossá tette, hogy Galbács nem bizonyította állításait, holott erre minden lehetősége meg volt.

Érdemes tudni, hogy a rágalmazási perekben van egy fontos jogintézmény, amit úgy hívnak, hogy a valóság bizonyítása. Ennek az a célja, hogy a vádlottnak lehetősége legyen bebizonyítani, hogy amit állított, az igaz. Ezt a valóságbizonyítási eljárást a bíróság alaposan lefolytatta, ám Galbács vádlott mégsem tudta igazolni egyetlen esetben sem azt, hogy az önkormányzati beruházásoknál visszaélések lettek volna. Még csak apró szabálytalanságot sem tudott felmutatni. Ez számomra nem volt meglepő, hiszen jól tudom, hogy a gyulai beruházások körül nincsenek, és 2010 óta nem voltak visszaélések.

Azt viszont annál érdekesebb volt látni, hogy Galbács rágalomkampányának kezdetétől milyen bizarr politikai románc alakult ki közte és Bod Tamás propagandista között. Hamar eljutottak odáig az egykori ellenségek, hogy Bod Tamás lett Galbács háztáji propagandistája. Bod hűségesen kísérte Galbácsot, végigülte a tárgyalásokat, és végtelenül elfogult, rá jellemzően végletesen egyoldalú, ezért hamis tudósításokat írt a Magyar Narancs nevű felületre. Bod Tamás politikusként minden választáson megbukott. Ezután Galbács mellé szegődött, és most, mint háztáji propagandista, újra leszerepelt.

A lényeg azonban mégis csak az, hogy a képviselő-testület többségével együtt töretlenül folytatjuk Gyula városért végzett munkánkat.

A rágalmazók rágalmaznak, a gyűlölködők gyűlölködnek, a propagandista szakmányban gyártja hamis tudósításait, mi pedig, akiket 2019-ben harmadjára is megtiszteltek bizalmukkal a gyulai polgárok, és felhatalmaztak a város vezetésére, tovább dolgozunk szeretett városunkért és a gyulai polgárokért. Mindenki teszi tehát azt, amivel megbízták.

Hajrá Gyula!"

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)