Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zenés irodalmi estet tartottak a testvérvárosi kapcsolatok jegyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2022. május 13. 11:00
Zenés irodalmi estet tartottak a testvérvárosi kapcsolatok jegyében
A kulturális programot Gyula és Kovászna közösen rendezte

A Határok nélküli összetartozás – Gyula és Kovászna kulturális és művészeti találkozója Gyulán című rendezvény részeként zenés irodalmi estet tartottak május 12-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

a megjelenteket görgényi ernő polgármester köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményen Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, külön öröm számára, hogy a városi bibliotékában tartják a rendezvényt, hiszen az mind belsőépítészeti értékeit, mind a könyvtár állományát tekintve kifejezi a gyulaiak kultúrához való viszonyát.

Kiemelte: az esemény megvalósításához szükséges pályázatot a Bethlen Gábor Alapítványtól nyerték el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető hangsúlyozta: Gyula és Kovászna 2006 óta testvérvárosok, így ez a fürdőváros legfiatalabb ilyen jellegű kapcsolata, mégis ez a legintenzívebb, a legtöbb közös programot is a kovásznaiakkal bonyolították le a gyulaiak.

Hozzátette: nagyon örül annak, hogy a pandémiás időszak után végre megvalósulhat ez a program, a témának pedig mégjobban, hiszen mindkét település életében fontos szerepet játszik a kultúra és a színházi élet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A polgármester köszöntője után Nagy-Laczkó Balázs, a Gyulai Művészklub elnöke tartott előadást, majd Szabó Hunor zenés produkciója következett. Butyka Gyula, a Kovásznai Kulturális Központ referense a kovásznai kulturális életet mutatta be, majd a szintén kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai adtak zenés műsort. Fodor György, az Erkel Ferenc gimnázium pedagógusa, a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület tagja a gyulai nyelvjárásról adott elő, Molnár Júlia, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanára pedig az intézmény „Csoma-kultuszáról” beszélt a megjelenteknek. Az estet az Attitude Noir és Gyulai Művészklub műsora zárta.

A program ma 14 órakor a Miénk itt a tér! című testvérvárosi színházi eladássorozattal folytatódik az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ahol fellép a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákszínpada, a fürdővárosi Calliope Diákszínpad, valamint a Gyulai Művészklub.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)