Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai győzelemmel lépett közelebb az ezüstéremhez a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 08. 16:00
Hazai győzelemmel lépett közelebb az ezüstéremhez a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–OKányi KSK 3-0 (1-0)

 Megye I.-es labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata az Okányi KSK együttesét fogadta május 7-én. A fürdővárosi együttes két  idegenbeli megnyert találkozó után lépett a hazai szurkolók elé.

Ezüstérmet érhet a gyulai gárda kiváló teljesítménye 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fürdővárosi gárda az előző fordulóban a Szarvasi FC gárdáját lépte át 1-4-es eredménnyel, egy etappal korábban pedig a Nagyszénás SE ellen győzött 0-3-as arányban. A gyulai csapat a hat megszerzett pontjával leszakította magáról üldözőit, így az ezüstérem első számú várományosává lépett elő.

A fiatal gyulai alakulat a folytatásban az Okányi KSK együttesét látja vendégül az Id. Christián László Városi Sporttelepen. A fürdővárosi gárda nem őriz szép emlékeket a riválisa elleni csatákról, hiszen az alapszakaszban kétszer is vereséget szenvedett ellenfelétől, a felsőházban pedig gólnélküli döntetlennel végződött folytatták a felek.

Sajben Gábor vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a fiatal gárda már semmiképp sem szeretné kiengedni a kezéből az ezüstérmet, amelyhez elengedhetetlen, hogy legyőzze hazai pályán az okányi csapatot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A hazai gárda már ez első percektől a kezébe vette a játék irányítását, percről percre fokozta a nyomást a vendégcsapat kapujára. Az okányi együttes a félidő felétől szinte csak másodperceket töltött a gyulai térfélen, a Nagy Gergely által vezényelt gyulai alakulat már a középpályán megszűrte a próbálkozásokat. A fiatal fürdővárosi együttes folyamatosan támadta riválisa kapuját, ám a 22. percben mégis az okányi gárda szerezhetett volna gólt. 

A jól védekező vendégcsapat azonban az utolsó pillanatban kihagyott, amelyet Szabó Ákos használt ki, így még a lefújás előtt megnyugodhatott a hazai publikum. 

A második félidőben már pontosabban célzott a fürdővárosi támadósor, Nagy Gergely a 69. percben növelte csapata előnyét, majd a korosztályos csapat gólfelelőse, Zsilák Mátyás biztosította be az ezüstéremhez nélkülözhetetlen derbit. 3-0.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

–  Az első félidőben is már hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, de nem a legjobb ritmusban. A vezető gólunk viszont a legjobbkor jött, így nyugodtabban jöhettünk ki a második félidőre, ahol már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A szarvasi együttes újabb botlásával már 8 pontra növeltük előnyünket a második helyen. Minden poszton voltak kiemelkedő teljesítmények, Nagy Sándor az idény legjobb játékával rukkolt elő, Nagy Gergely természetessé vált vezér szerepe, hozzáállása, gólpassza és gólja mellett a kiemelkedő futómennyiségével is kitűnt a mezőnyből. A múlt heti pár perces debütálása alatt gólpasszig jutó 16 éves Zsilák Mátyás most góllal hálálta meg a kapott lehetőséget, a 17 éves Vágási Tamás is folytatta a múlt heti jó teljesítményét. Mindketten nagy értékei lesznek a gyulai klubnak a következő esztendőkben és rengeteg rejlik bennük is. Nyugodt körülmények között készülünk a kimagasló bajnokcsapat ellen egy újabb remek mérkőzésre – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC magabiztos sikerével szinte behozhatatlan előnybe került riválisaival szemben. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a már bajnoki címet ünneplő Körösladányi MSK együttesét látja vendégül május 14-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)