Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elballagtak a Harruckern János szakképző iskolából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. április 29. 17:00
Elballagtak a Harruckern János szakképző iskolából
Nyolcvannyolc diák búcsúzott az intézménytől

Nyolcvannyolc diák ballagott el a Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból április 29-én. Az ünnepségen díjazták is a legjobban teljesítő tanulókat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megjelenteket Czeglédiné Szappanos Anita igazgató köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy az elmúlt két évben csak virtuálisan tartották meg az ünnepségeket a koronavírus-járvány miatt, idén viszont a szalagavatót és a ballagást is megrendezhették. Kiemelte a diákok felnőtt, felelős hozzáállását, amiért nyitottak voltak az újdonságokra és alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez.

Felhívta rá a ballagók figyelmét, hogy legyenek büszkék a megszerzett tudásra, de gyarapítsák is azt, valamint elmondta, a diákok talán még nem értik, hogy mi értelme volt a sok tanulásnak, kihívásnak és próbatételnek, de ha eleget éltek és tapasztaltak, akkor felismerik majd az iskola jelentőségét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az igazgató köszönetet mondott a tanároknak, osztályfőnöknek, valamint a szülőknek is az elvégzett munkáért.

A folytatásban a diákok mondtak verset, majd emlékszalagot kötöttek az iskola zászlajára.

Következett az elismerések átadása: könyvjutalomban huszonegy, pénzjutalomban négy diák részesült. Díjazták a legeredményesebb tanulókat is: a technikusi osztályban Dósa Dominika, a szakképzésben Pető Dániel lett a legjobban teljesítő végzős.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Átadták az intézmény eleki egységének legrangosabb elismerését, a Bölcs Bagoly-díjat is, amelyre az a végzős tanuló jogosult, aki az iskolában eltöltött évek alatt jó tanulmányi eredménnyel rendelkezett, példamutató magatartást tanúsított, valamint gyakorlati helyén kiemelkedő szorgalommal végezte a rábízott feladatokat. A díjat Varga Sándor József kapta.

Ezt követően átadták a Daróczy László-emlékdíjat is. Daróczy László az intézmény hentesoktatója volt, halála után a családja hozta létre az emlékdíjat, amelyet a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületével együtt adnak át. Az elismerést az a végzős hentes tanuló kaphatja, aki elméleti és gyakorlati tudásban a szakma kiválósága. A díjat idén Gurmai Szabolcs kapta meg.

A ballagási ünnepség a Szózat közös eléneklésével zárult.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)