Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 347 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. április 09. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 347 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 8-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 347 határsértőt tartóztattak fel és 180 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás, Kunbaja, Hercegszántó, Kisszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben, összesen 276 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Öttömös, Makó, Balástya, Szeged, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Sopronkövesd, Börcs, Kópháza, Nagycenk területén 42 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében, Rétság területén 2 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, török, indiai, pakisztáni, palesztin, líbiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 180 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)