Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági hangversenyt szerveznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. április 07. 14:00
Jótékonysági hangversenyt szerveznek Gyulán
A Kárpátalján élőknek gyűjtenek a zeneiskolában

Lélekhíd címmel rendeznek jótékonysági hangversenyt a Kárpátalján élők támogatására április 8-án 18 órától a gyulai Erkel Ferenc zeneiskolában, egy országos programsorozat keretében. 

Czirok Mihály igazgatótól megtudtuk, a Híd Kárpátaljáért segélyprogram felhívásához kapcsolódva indította el a országos kezdeményezést a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

– Ennek keretében április 8-án egyszerre szólalnak meg a hangszerek, mindenhol egyórás koncertet adnak, ezzel is közvetítve együttérzésünket a Kárpátalján élő emberek felé – mondta.

Este 18 órakor Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a ZeneVarázslat Mozgalom Facebook-oldalán Beregszászról jelentkezik be, és elindítja a hangversenyeket a magyarországi zeneiskolákban. Zárszót mond a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, Ember Csaba Madách-díjas karnagy.

A hangversenyeken növendékek, tanárok, szülők lépnek majd fel fel szóló-, kamarazenei, kórus- vagy zenekari produkciókkal.

A szervezők az előadások időtartama alatt a helyszíneken adománygyűjtő dobozokat helyeznek ki, az adományokat a koncert végéig várják. A bevételt a hangversenyeket követő héten gyűjtik össze és juttatják el a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közreműködésével.

Azoktól, akik átutalással szeretnének adományozni, a szervezők kérik, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlaszámára utaljanak: 10702019-85008898-51100005. A közlemény rovatba kérik beírni: ZeneVarázslat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)