Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Öt perc kihagyás okozta a gyulai csapat pontvesztését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 04. 16:00
Öt perc kihagyás okozta a gyulai csapat pontvesztését
CZ-Gyulasport NKft.–Kecskeméti NKSE 17-26 (10-10)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Kecskeméti NKSE csapatát látta vendégül április 3-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a tabella élén álló riválisával vívott csatát a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

egy félideig a gyulai csapat kezében volt a győzelem

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Lukács N. (3), Milyó A. (3), Hős K. (4), Fodor-Bottó R., Szabó K. (3), Csapó-Kovács H. Csere: Juhász P., Nagy P. (1), Kovács K., Ladics V. (1), Papné-Lukoviczki B. (2/1), Németh Cs., Farkasinszki D., Kovács A. és Vólent L. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes az előző fordulóban az ezüstérmes pozícióban lévő szarvasi gárda legyőzésével gyűjtötte be ötödik tavaszi győzelmét. A lendületben lévő fürdővárosi együttes a soros fordulóban az eddig csupán egyetlen vereséget gyűjtő Kecskeméti NKSE alakulatát fogadta. A hazai csapat számára kiemelten fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen egy siker esetén akár a tabella második helyére is felléphet volna. 

A hazai gárda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, Lukács Nóra szerezte a találkozó első gólját. A vezető találat megszerzése után is a gyulai együttes maradt előnyben, folyamatosan lépéshátrányban tudta tartani riválisát. A vendégcsapat kissé tanácstalanul próbálta meg beérni a vendéglátó alakulatot, ám Antal Xénia ihletett formában hatástalanította a kecskeméti próbálkozásokat. A gyors és kreatív játékot játszó fürdővárosi csapat a 14. percre már háromgólos előnyt harcolt ki magának, az éllovas alakulat azonban a félidő végére kiegyenlítette a találkozó állását.

A második félidő első öt percére csak a vendégcsapat ért vissza, a kecskeméti gárda 0-5-ös „zsinórt” húzva előzte meg a hazai gárdát. A térfélcsere utáni hirtelen bekapott gólok sora meg is pecsételte a gyulai együttes sorsát, a ritmust váltó vendégcsapat pedig magabiztosan őrizte előnyét a találkozó végéig.

A mérkőzés alakulása: 7. perc: 3-1, 15. perc: 7-4, 18. perc: 8-5, 25. perc: 9-7, 28. perc: 10-10, 35. perc: 10-14, 43. perc: 11-17, 50. perc: 14-20, 58. perc:17-24 és 60. perc: 17-26.

– Az első félidőben minden rendben volt, jól kezdtünk, bár ott is voltak hibák és néha fegyelmezetlenek is voltunk, de szép dolgokat csináltunk. A második félidő elejét elrontottuk, sebességben, fegyelemben, figyelemben, védelemben, mindenben alul maradtunk. Nagyon sajnálom, de az első félidőből kell építkezni. Van még öt mérkőzésünk hátra, mind az öt mérkőzést nyerni kell. Ha nem sikerül, akkor is nagyon elégedett vagyok a lányok hozzáállásával. Munka, munka, munka, sok edző a pályafutásom alatt sokat mondta ezt nekem, és most hogy edző vagyok valóban abban kell hinni a munka eredményt hoz – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata visszacsúszott a tabella ötödik helyére, ahonnan a következő fordulóban a lista közepén álló Hódmezővásárhelyi LKC otthonába látogat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)