Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közútkezelő: visszatér a tél, havas eső és hó is várható

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. április 02. 16:30
Közútkezelő: visszatér a tél, havas eső és hó is várható
A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést

Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken – például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben – elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is. Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek.

A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.

Arra kérik a havas területeken közlekedőket – főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira –, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)