Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiütéses sikerrel folytatta a bajnokságot a gyulai serdülőcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 02. 16:00
Kiütéses sikerrel folytatta a bajnokságot a gyulai serdülőcsapat
Gyulasport NKft.–Mezőhegyesi SE 48-16 (23-6)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. a Mezőhegyesi SE csapatát látta vendégül március 31-én. Bányainé Szabó Renáta fiatal gárdája újabb győzelemmel szerette volna kijavítani békéscsabai pontvesztését.

képünk egy korábbi mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Bartóki M., Erdődi R. (2), Horváth R. (11/1), Miklya N. (5), Németh Cs. (11), Szilágyi D. (7), Tapasztó B. (3). Csere: Fabisz L., Baka E. (6), Balogh H., Gyura A., Kallós Á. (2/1) és Nagy C. (1). Edző: Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A gyulai együttes az előző körben a Békéscsabai DSK otthonában szenvedett vereséget, így maradt a tabella harmadik helyén. A vendégcsapat deszki riválisa ellen veszített mérkőzést, így tovább folytatta bajnoki veszőfutását. A két gárda az őszi szezonba is találkozott egymással, akkor tizenegy gólos gyulai sikerrel zárult a találkozó.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a hazai együttes villámléptekkel kezdte a találkozót, a 10. percre már 9-2-es vezetést harcolt ki magának. Az alaposan feltüzelt gyulai gárda az első félidőt is tekintélyes előnnyel zárta, a Horváth Réka és Németh Csenge által hajtott csapat  már a térfélcsere előtt eldöntötte a találkozó sorsát.

– A hazai csapat hamar feltérképezte ellenfelét úgy támadásban, mint védekezésbe, Bányainé Szabó Renáta pedig ennek megfelelően alakította ki a csapat taktikáját. A gyulai gárda egy pillanatnyi szünetet sem engedett ellenfelének. A mérkőzés alkalmas volt arra is, hogy az edző az U14-es csapat tagjait is (sorcserével) bevethesse és gyakoroltathassa a játékelemeket – ismertette Máthé István.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 9-2, 15. perc: 15-2, 25. perc: 19-6, 30. perc: 23-6, 40. perc: 31-6, 50. perc: 40-10, 58. perc: 46-13, 60. perc: 48-16.

– Ez a mérkőzés tökéletes volt arra, hogy a csapatom újra visszanyerje az önbizalmát. Már az első félidő 15. percében sort cseréltem és a második sor is bizonyított. Gratulálok a lányoknak, nagy erőkkel készülünk a jövő heti találkozóra – értékelt Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A Gyulasport NKft. korosztályos csapata sikerével továbbra is a tabella harmadik helyén áll, csupán két pont lemaradásra az ezüstérmes riválisa mögött. A fürdővárosi serdülőcsapat a következő körben az éllovas Hódmezővásárhelyi LKC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)