Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hét egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. március 29. 18:00
Hét egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Gyulán
Tudnivalók az április 3-i választásról

Hét egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Békés megye hármas számú, gyulai székhelyű választókerületében a vasárnapi országgyűlési választáson.

Csige Gábor jegyző, a választókerületi választási iroda vezetője emlékeztetett: április 3-án szavazólapon szereplő egyéni választókerületi képviselőjelöltre, valamint országos párt- vagy nemzetiségi listára lehet majd szavazni. A 2022-es országgyűlési választással egy időben népszavazás is tartanak, a magyar állampolgárok négy kérdésre válaszolhatnak igennel vagy nemmel.  

A gyulai központú választókerületben a képviselőjelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Ujj György Imre (Magyar Munkáspárt–ISZOMM), Bódis Darvasi Dzsenifer (Normális Élet Pártja), Molnár Csanád (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Vidó Attila (Mi hazánk Mozgalom), Kovács József (Fidesz–KDNP), Pomuczné Nagy Ildikó Anna (Megoldás Mozgalom), Leel-Őssy Gábor (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd).

Szavazni reggel 6 órától este 7 óráig lehet. A 19 órakor sorban álló választópolgárok még leadhatják a voksukat, 19 óra után azonban már nem lehet beállni a sorba.

A választópolgárok szavazáskor érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel, illetve a lakcímkártyájukkal igazolhatják magukat. Érdemes tudni, hogy a 2020. március 11-én vagy azt követően, 2022. május 31-ig lejárt vagy lejáró személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél 2022. június 30-ig érvényes.

Gyulán harminc szavazókörben lehet majd voksolni, közülük négyben új szavazóhelyiségben. A 3-as számúban a Gál Ferenc Egyetem helyett a Dürer Albert általános iskolában, a 7-es számúban a Csabai úti Bora ital-nagykereskedés helyett a Déli úti Napsugár Panzióban, a 24-es számúban a Temesvári úti népfőiskolai iroda helyett a Béke téri Napfény nappali központban, a 28-as számúban a Széchenyi utcai Szép Alkony idősek otthona helyett a Széchenyi utcai bölcsődében járulhatnak az urnához a választópolgárok. A települési szintű lakcímmel rendelkező választópolgárok, illetve az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok számára a 3-as számú szavazókört jelölték ki.

Mozgóurnát a szavazáshoz március 30-ig levélben vagy a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán kérhetnek a mozgásukban gátolt választópolgárok a helyi jegyzőtől, ezt követően csak személyesen vagy ügyfélkapus azonosítással lehet a kérelmet benyújtani. A szavazás napján 12 óráig a mozgóurna iránti kérelmet az illetékes szavazatszámláló bizottsághoz is be lehet adni meghatalmazott útján, saját kezűleg aláírt kérelemmel vagy írásbeli meghatalmazással – ismertette a jegyző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)