Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiütéses győzelemmel léptek dobogóra az U14-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 29. 11:00
Kiütéses győzelemmel léptek dobogóra az U14-es Amazonok
Gyulai Amazonok–Újpest FC 7-1 (4-1)

Az U14-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Újpest FC együttesét látta vendégül március 27-én. Szerb Katalin korosztályos gárdája hazai győzelemmel szeretett volna folytatni magabiztos sikerrel kezdett tavaszi szezonját.

győzelemmel hangolt a listavezető ellen a gyulai korosztályos gárda

Fotó: Gyulai Amazonok

A fürdővárosi együttes a szezonnyitó találkozón 0-5-ös eredménnyel lépte át a Tehetség SE gárdáját, amellyel megerősítette helyét a tabella negyedik helyén. A fővárosi vendégcsapat a listavezető ellen veszítette derbit, így a bajnoki tabella alsó harmadából érkezett a találkozóra. A két együttes az őszi szezonban egy 0-1-es mérkőzést produkált, így a soros derbi is kiélezett találkozót ígért a szurkolók számára.

A gyulai gárda már az első percekben beleállt a mérkőzésbe és azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A hazai együttes sorra alakította ki helyzeteit, amely a 13 . percben érett góllá. Tóth Panna Máté Nórától kapott nagyon jó indítást, majd a kapussal szemben nem is hibázott. A vendégcsapat nem ijedt meg a bekapott góltól, három perccel később kiegyenlítette a találkozó állását. 1-1.

A gólváltás után is lendületben maradt a hazai alakulat, a 17. percben egy szép jobb oldali támadás után Kelemen Klarissza hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Pannát. 2-1.

A félidő lefújása előtt a hazai gárda tovább növelte előnyét, Baracsi Boglárka duplája nehéz helyzetbe hozta a lila-fehér együttest. 4-1.

Ahogy azt a Gyulai Amazonok közösségi oldala írja, a fordulás után még nagyobb iramra kapcsolt a korosztályos gárda, többen is rendkívül jó egyéni teljesítményt nyújtottak. 

– Máté Nóra, Tóth Panna, Baracsi Boglárka és Kelemen Klarissza a középpályán, míg Szelei Csenge, Papp Fanni és Puskás Adél a védelemben volt nagyon stabil, de mögöttük Freiberger Stella is kiválóan irányította a csapatot. Mindemellett a csapatjáték is látványos volt, sok edzésen tanult dolgot láthattunk vissza a lányoktól az egész mérkőzés folyamán – tette hozzá.

Az utolsó percek újra csak Baracsi Boglárkáról szóltak, a fiatal játékos az első félidőben lőtt két gólja után, a második játékrészben háromszor talált az újpesti kapuba.

A Gyulai Amazonok U14-es csapata győzelmével fellépett a dobogó harmadik fokára. A korosztályos gárda a következő fordulóban a listavezető Mercedes KLC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)