25 évvel ezelőtt, 1997. március 25-én alakult meg Gyulán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Békés Megyei Regionális Szervezete. Az Agro Hotelben rendezett eseményen a megye vendéglátásában dolgozók nagy számban jelentek meg. Az alakuló ülésen elhangzott: a szövetség elődje száz éve alakult, 1968-ban a modern időket szolgáló új szövetséggé formálódott azért, hogy tovább fejlődjön a magyar vendéglátás és ápolják a hagyományos gasztronómiai értékeket. Mivel az utóbbi években a vendéglátás struktúrája megváltozott, a szövetség – a Magyar Cukrászok és Szakácsok Szövetsége – átalakult, nevét megváltoztatta a jelenlegire. Békés megye kilencedikként kapcsolódott a szövetség munkájába. A cél a mesterektől tanult gondolat ébrentartása, a szakma becsületének óvása. A Békés megyei regionális szervezet tisztikara a következő lett: elnök Prohászka Béla, a gyulai Aranysas vezetője, alelnök Brindás János, az Agro Hotel étteremvezetője, gazdasági vezető Seres Zoltán, a hotel megbízott igazgatója, titkár Andó Tamás, a békéscsabai Fiume Rt. vezérigazgatója. Az ifjúsági szekciót a békéscsabai vendéglátóipari szakközépiskola tanára, Molnár Magdolna vezette.
Gyulai Hírlap - Időutazás Gyulán – 25 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei szervezete
Időutazás Gyulán – 25 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei szervezete
Évforduló