Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ütemterv szerint halad a Gyulakonyha új épületének kivitelezése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 26. 13:14
Ütemterv szerint halad a Gyulakonyha új épületének kivitelezése
Jelen állás szerint az év végén már az egykori relégyár helyén működhet a konyha

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ütemterv szerint halad a Gyulakonyha új épületének kivitelezése – tudtuk meg a helyszínen tartott bejáráson március 26-án.

Bujdosó Antal fő-építésvezető elmondta: a munkálatokat a bontásokkal kezdték meg, majd kiépítették a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés, ezeknek zajlik jelenleg a visszabetonozása, majd a talajnedvesség elleni szigetelést készítik el a következőkben.

Hozzátette: az emeleten megkezdték belső válaszfalak vázának építését. Az épület bővítésénél elkészült a sávalapozás, megkezdték a monolit vasbetonszerkezet zsaluzását, valamint a meglévő épület lapostetőjének szigetelése is zajlik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: ütemterv szerint halad az építkezés, még jobban is állnak jelenleg, mint tervezték.

Görgényi Ernő polgármester elmondta: az Airbus-gyár előtt a relégyár volt az utolsó ilyen jellegű épület, amelyet Gyulán építettek, de a rendszerváltozáskor tönkretették. Az épület évtizedeken keresztül állt üresen, ráadásul lakókörnyezetben, így részben ezért, részben pedig a Gyulakonyha jelenlegi épületének állapota miatt döntöttek úgy, hogy összekötik a két tervet, a rehabilitációt és a konyha elköltöztetését.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, a kivitelezés jó ütemben halad. Az épület az évek alatt beázott, de ennek ellenére nem találtak olyan szerkezeti károsodást, amely miatt több kerülnének, esetleg elhúzódnának a munkálatok, így jelen állás szerint az év végére már az új épületben működhet a konyha.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a felújítás finanszírozására pályázatot nyújtott be a város, amelyen 468 millió forintot nyertek el, de az építőipari árrobbanás miatt látták, hogy ez nem fogja fedezni a költségeket, ezért újabb kérelmet nyújtottak be a kormányhoz, amely 277 millió forint többletforrást biztosított a beruházáshoz.

Ambrus György, a Gyulakonyha Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy hatalmas öröm számukra a beruházás, hiszen már régen kinőtték a jelenlegi helyet. Hozzátette: napi szinten 5-6 ezer embert látnak el jelenleg étellel, a költözéssel pedig jelentősen megnövelhetik a kapacitásukat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2022. március 26. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)