Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meghaladta a 30 százalékot az új gyermek-víziparadicsom építésének a készültségi szintje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. március 24. 18:10
Meghaladta a 30 százalékot az új gyermek-víziparadicsom építésének a készültségi szintje
Nemsokára megérkeznek a több száz millió forint értékű élményelemek és szűrők a Gyulai Várfürdőbe

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Meghaladta a harminc százalékot az új gyermek-víziparadicsom építésének a készültségi szintje – tájékoztatott Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója március 24-én a helyszínen tartott bejáráson.

Elmondta, az élményelemek és a szűrők a jövő hónapban érkeznek meg, ezek beépítése másfél-két hónapot vesz majd igénybe. A több száz millió forint értékű berendezések beszerelésével a készültségi fok „hirtelen megugrik majd” – tette hozzá.

Mint ismertette, a következő lépés a burkolás lesz, ami nagy felületet érint. Mivel ezt csak jó időben tudják elvégezni, az időjárás miatt csúszhatnak a munkálatok – mutatott rá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Arról is beszámolt, hogy a beruházás részeként egy új, gumiburkolatú játszótér épül a jelenlegi helyén. Saját forrásból a fürdő legnagyobb terheltségű körvécéjét, az ötvenméteres medence melletti étkezési egységet és a beachbárt is felújítják majd. 

Kérdésünkre jelezte, az ukrán–orosz háború nem érinti a beruházást, mivel a szűrőket az Egyesült Államokból, a csúszdákat Törökországból rendelték.  

Érdeklődésünkre kifejtette, a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) elnyert 2,9 milliárd forintos támogatás – amelyet 10 százalék önerővel egészítenek ki – teljes mértékben fedezi az új gyermek-víziparadicsom építését, a beruházás másik elemének megvalósítása azonban a tervezői költségbecslés alapján meghaladja a rendelkezésre álló, mintegy 1,8 milliárd forintos összeget. A főépület átalakítására, valamint a lovarda és a kupolás wellness közötti épületegyüttes bontási munkálataira ezért pluszforrást igényelnek a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programból.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kun Miklós közölte: a jelenlegi, favázas szerkezetű wellnessrész helyén épülő termálpalota engedélyes tervei elkészültek, hamarosan beadják azokat a szakhatóságnak.

Az igazgató abban bízik, hogy még április előtt döntés születhet a többletforrásról. A munkálatok 2022 őszén indulhatnak el, és a tervek szerint 2024 nyarára fejeződnek be.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy egyeztetések folynak a kupolás wellness átalakításáról, a jelenlegi elképzelések szerint fedett szaunaparkot létesítenének az épületben. Mint megtudtuk, a beruházásra az MTÜ-től igényelne a fürdő forrást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen örömét fejezte ki, hogy az új gyermek-víziparadicsom építése előrehaladott állapotban van, és a terveknek megfelelően halad. Kiemelte, a beruházás a főszezon kezdetére, június 15-ig elkészül.

Görgényi Ernő polgármester úgy fogalmazott, a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés célja, hogy erősítsék a fürdő családbarát jellegét, és növeljék a fedett termálvizes medencék felületét.

Emlékeztetett, a projekt keretében a régi gyerekmedencénél lényegesen nagyobb, korszerű elemekkel felszerelt víziparadicsom létesül; új, fedett termálfürdőt alakítanak ki; a főépületben pedig medical wellness központot létesítenek, valamint bővítik az öltözők számát és a melegkonyhai szolgáltatások kapacitását.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)