Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek az ápolót bántalmazó nő ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 21. 17:00
Vádat emeltek az ápolót bántalmazó nő ellen
A kevermesi nő hasba rúgta a gyulai kórház ápólóját

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 26 éves büntetlen
előéletű kevermesi nővel szemben, aki egy kórházi ápolót bántalmazott. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 115.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie – derül ki a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

A nő édesapja 2021. október 17-én, az esti órákban a gyulai kórház intenzív osztályán elhalálozott. Az ügyeletes orvos értesítette a hozzátartozókat, akik 21 óra 30 perc körüli
időben érkeztek meg kb. tízen a kórházba. Az éjszakai műszakban dolgozó két ápoló kettesével engedték be a hozzátartozókat az osztályra, hogy láthassák az elhunytat. A nő rosszul lett édesapja holttestének megnézése során és a földre is esett, ezért az egyik ápoló le akarta őt ültetni egy székre, de a terhelt rángatta magát, nem akart leülni, és nyomdafestéket nem tűrő kijelentésekkel illette az ápolót. Miután kivezették a kórteremből az un. látogatói zsilip helyiségbe, a nő ismét szitkozódni kezdett és a földre vetette magát. Ezt látva egy ápolónő odament hozzá, hogy segítsen neki a földről felállni, eközben a terhelt félig fekvő testhelyzetben egy alkalommal teli talppal a fölé hajoló sértettet szándékosan hasba rúgta.

Az ápolónő – aki a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül – a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)