Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A válogatottakban is bizonyíthatnak az Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 20. 16:00
A válogatottakban is bizonyíthatnak az Amazonok
Kilenc gyulai játékos képviselheti a várost címeres mezben

A Gyulai Amazonok kilenc játékosa kapott válogatott meghívót az MLSZ szakembereitől. Komlósi Anna és Lovas Laura az U19-es labdarúgó-válogatottban mutathatta meg tudását, Pribék Andrea és Mészáros Viktória az U15-ös keretbe kapott meghívót, Máté Nóra, Kelemen Klarissza, Tóth Panna, Baracsi Boglárka és Szelei Csenge pedig az U14-es együttesben léphet pályára.

Lovas Laura és Komlósi Anna pályára is lépett az u19-es válogatott színeiben

Fotó: Gyulai Amazonok

Az első meghívót Komlósi Anna és Lovas Laura kapta kézhez. Mint azt Molnár Zoltánné elmondta, Turtóczky Sándor, az U19-es női válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg az NB II.-es csapat edzését, ahol rögtön felfigyelt két tehetséges játékosra. Komlósi Anna és Lovas Laura annyira megnyerte a szövetségi edzőt, hogy másnap Románia ellen pályára is léptek a felkészülési találkozón.

– A két lány alapembere a felnőtt együttesnek, kemény, technikás játékosok, akik nagy futómennyiséggel bírnak. Mindketten csereként álltak be, Anna védőként, Laura középpályásként tett hozzá jó dolgokat a mérkőzéshez. Remek hozzáállásuk mellett személyiségük is olyan, hogy abszolút tudnak alkalmazkodni az új helyzetekhez, ez látszott is, hiszen szép dolgokat láttunk tőlük vissza a pályán. Bízunk benne, hogy nem utolsó szereplésük volt címeres mezben – értékelt a gyulai vezetőedző.

Másnap újabb jó hír érkezett a Gyulai Amazonokhoz. Az U15-ös válogatott összetartást tart március 28-30. között Lipóton, ahol három napon át a 2007-es születésű lányok mutathatják meg tudásuk legjavát. Schumi Dorottya szövetségi edző Pribék Andreára támadóként, Mészáros Viktóriára pedig védőként számít a 25 fős keretben. Mindkét játékos az utánpótlás együttesek mellett a felnőtt csapatban is alapemberek már, kemény, határozott egyéniségek, kreatívak és gyors döntéshozatalra képesek, ami előnyükre válhat a válogatottban is.

Ugyanezen a napon az U14-es Déli Régiós válogatott szövetségi edzője, Hódi Zsuzsanna meghívó küldöttöt gyulai játékos számára március 22-re Mórahalomra. Máté Nóra, Kelemen Klarissza, Tóth Panna és Baracsi Boglárka már több alkalommal volt összetartásokon és nyerték meg az edzők bizalmát, Szelei Csenge viszont először teljesíthet a déli régió legjobbjai között. A játékosok szinte kivétel nélkül több poszton is bevethetőek, jó fizikális állapotuk mellett kiemelendőek a technikai adottságaik is.

Andi és Viki is szorgalmas, alázatos játékos, mindketten száz százalékos edzéslátogatottsággal tesznek azért, hogy hétről hétre jobbak legyenek. A pandémia miatt ez a korosztály kimaradt a régiós válogatottbeli szereplésből, de most lehetőségük van megmutatni, hogy mit is tudnak igazán. Véleményem szerint nagyon jó erőnléti állapotban vannak, reméljük, a három nap alatt is jó teljesítményt fognak nyújtani, hogy bekerüljenek a következő körbe. Nóri, Panna, Bogi és Klarissza játékára már alapemberként számítanak a Régiós U14-es válogatottban, Csenge viszont először mutathatja meg magát. Az első összetartás nem lesz hosszú, egy edzés és egymás közötti játék lesz a programban. A lányok taktikailag fegyelmezettek, gyorsaságuk és gondolkodásuk pedig előnyükre válhat. Szurkolunk a lányoknak a jó teljesítményért – értékelt Molnár Ágnes, korosztályos edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)