Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontos győzelmet harcolt ki a Zöldi-Tóth-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 07. 17:00
Fontos győzelmet harcolt ki a Zöldi-Tóth-csapat
OXXO-Energy Orosházi NKC U22–CZ-Gyulasport NKft. 24-26 (12-16)

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata az OXXO-Energy Orosházi NKC U22 együtteséhez utazott március 6-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy hazai siker után győzelmi reményekkel érkezett megyei riválisához.

képünk az előző fordulóban készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Lukács N. 2, Hős K. 3/1, Milyó A. 6/2, Kertes S., Szabó K. 5, és Kovács K. Csere: Madera-Domokos C., Csapó-Kovács H. 3, Farkasinszki D., Kovács A., Ladics V. 2, Papné Lukoviczki B. 2, Nagy P. 3, Volent L. és Németh Cs. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes az előző fordulóban meggyőző játékkal lépett át csorvási ellenfelén, aminek köszönhetően a tabella negyedik helyéről érkezett az orosházi arénába. A hazai gárda Deszken szenvedett vereséget, így a győzelemért járó pontokért lépett pályára riválisa ellen. A két együttes az őszi találkozón is nagyot harcolt egymással, akkor hétgólos gyulai sikerrel zárult a találkozó.

A soros derbi is nagy versenyfutást hozott, a gyulai gárda azonban igyekezett egy-két gólos távolságot tartani ellenfelétől. A hazai csapat szívósan küzdött, több alkalommal is utolérte riválisát. Zöldi-Tóth Katalin együttese azonban a legjobb pillanatokban tudott váltani, így már ez első félidőt is előnnyel zárta.

A fordulás után is nagy versenyfutást láthattak a szurkolók, a vendégcsapat azonban folyamatosan tartani tudta ellenfelét.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a fiatal orosházi csapat megszorongatta rutinosabb ellenfelét, sőt többször át is vette a vezetést. Ilyenkor a gyulai csapat mindig új arcát mutatta meg, és Zöldi-Tóth Katalin instrukcióit megfogadva tudott újítani.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-4, 15. perc: 7-9, 20. perc: 11-9, 27. perc: 11-12, 30. perc: 12-16, 40. perc: 16-19, 50. perc: 20-22, 55. perc: 22-23, 58. perc: 23-25 és 60. perc: 24-26.

– Nagyon féltem ettől a mérkőzéstől, mert a héten egy nap volt, amikor a létszám megfelelő volt edzésen, nagyon sok volt a beteg a csapatban. A lányok nagyon jól álltak hozzá a mérkőzéshez, igazi csapatként küzdöttek, a győzelmet is ennek köszönhetjük. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább, hiszen ennek a győzelemnek is akkor van értelme, ha a következő meccset is hozzuk. Lassan haladunk az úton, de a befektetett munka megtérül végre – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata győzelmének köszönhetően két pontra megközelítette a tabella dobogós helyén álló riválisát. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a Gyomaendrődi NKSE együttesét látja vendégül március 20-án.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)