Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel rajtoltak az NB II.-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 07. 15:00
Győzelemmel rajtoltak az NB II.-es Amazonok
Eger SE–Gyulai Amazonok 1-7 (0-4)

Az NB II.-es női labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Eger SE együtteséhez utazott március 5-én. A fürdővárosi gárda a tavaszi bajnokin először lépett pályára a Heves megyei arénában.

visszavágott ellenfelének a gyulai együttes

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix, Lehóczki Noémi, Szappanos Katalin, Szabó Tünde, Lovas Laura, Sovány Dorina, Szerb Katalin, Mészáros Viktória (Barthalos Dóra), Molnár Kitti, Komlósi Anna és Csalánosi Anada. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai együttes fontos döntetlennel zárta a pontvadászat őszi szezonját, így a tabella kilencedik helyéről várta a folytatást. A tavaszi forduló első találkozóján egri riválisával nézett szembe. A fürdővárosi csapatot a visszavágás is hajtotta, hiszen az őszi mérkőzésen Heves megyei győzelem született.

Ennek megfelelően a gyulai gárda kezdte jobban a meccset. A lendületesen játszó vendégcsapat a 20. percben szerezte meg a vezetést, egy szép mozdulatsort követően Molnár Kitti helyezte a hálóba a labdát. A 33. percben a fiatal játékos egy kiválóan eltalált átlövéssel megduplázta a gyulai előnyt. 0-2.

A félidő vége előtt Lehóczki Noémi percei következtek, először ziccerben nem hibázott, majd férfiakat meghazudtoló mozdulattal fejelte a labdát a kapuba, így 0-4-s magabiztos előnnyel cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőben sem változott a játék képe, az 59. percben Szabó Tünde is eredményes volt: egy védelmi hibát kihasználva okosan rúgta be a maga gólját. Az ötödik találat után Szerb Katalin percei következtek, aki egy az egyben vezette a kapusra a labdát, majd berúgta csapata hatodik gólját. A játékos a mérkőzés végén egy büntetőt is kiharcolt, melyet értékesített is.

A találkozó végén szépíteni tudott a hazai gárda, ám a gyulai együttes remek játékkal és szép gólokkal szerezte meg a győzelmet.

Gyulai gólok: Lehóczki Noémi 2, Molnár Kitti 2, Szerb Katalin 2 és Szabó Tünde.

– Hosszú pihenő után játszottunk újra tétmérkőzést, egy kicsit tartottam is tőle, hogy fogunk indítani. Szerettünk volna visszavágni a Gyulán elszenvedett vereségért, ami jó játékkal és szép gólokkal sikerült is. Várakozáson felül teljesített a csapat, mindenki dicséret érdemel a három pont megszerzéséért – értékelt Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata győzelmével fellépett a tabella nyolcadik helyére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)