Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feloldották a látogatási tilalmat a megyei kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. március 04. 14:30
Feloldották a látogatási tilalmat a megyei kórházban
Mutatjuk a részleteket

Feloldotta a Covid-járvánnyal kapcsolatos látogatási tilalmat a Békés Megyei Központi Kórház a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 3-i határozata alapján – tájékoztatott Becsei László főigazgató főorvos pénteki közleményében.

A látogatásra a következő szabályok érvényesek:

  1. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 percre vagy egy látogató maximum 60 percre.
  2. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett, negatív eredményű SARS-CoV-2-gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni.
  3. A 2. pont szerinti szabály alól az 5 év alatti gyerekek mentesülnek, az ő esetükben nem szükséges a védettségi igazolvány vagy gyorsteszt bemutatása.
  4. A Covid-fertőzés miatt kezelt betegek (az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésben a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével) nem látogathatók.
  5. Biztosítani kell, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együttműködjenek.
  6. Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.
  7. A látogatóknak mindvégig maszkot kell viselniük.
  8. Az „apás szülések” esetében a szülő anya kísérője az apa vagy az általa választott más, az ellátásában aktívan részt nem vevő személy lehet. Ezen személy nem minősül látogatónak, rá a szülés ideje alatt a kísérőkre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.
    A császármetszés időtartama alatt a műtő légterében a szülő anya kísérője nem lehet jelen.

A közlemény felhívta a figyelmet arra, hogy a csomagok bevitelére vonatkozó szabályok a látogatási tilalom feloldását követően is érvényesek. Mivel a fertőző betegek továbbra sem látogathatók, számukra a csomagokat a portaszolgálat segítségével juttatják el. A csomagok naponta 9 és 18 óra között adhatók le.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)