Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vakfutás és kerekesszékes vetélkedő is várta az Esély Pedagógiai Központ diákjait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. február 23. 11:45
Vakfutás és kerekesszékes vetélkedő is várta az Esély Pedagógiai Központ diákjait
A magyar parasport napját ünnepelték a gyerekek

A magyar parasport napja alkalmából rendezett programokat az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye február 22-én. Az egész napos rendezvényen a sajátos nevelési igényű tanulók a különböző parasportokkal ismerkedhettek meg.

Fotó: Esély Pedagógiai Központ

Szelezsánné Poptyilikán Anikó tagintézmény-vezetőhelyettes elmondta, fontosnak tartják, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók is tisztában legyenek más fogyatékkal élő emberek élethelyzetével és sportolási lehetőségeivel.

– A gyermekek testi fogyatékossággal élő társaikkal együtt járnak iskolába, ám egészen más látni őket, mint megtapasztalni, milyen az adott fogyatékossággal együtt élni – tette hozzá.

Fotó: Esély Pedagógiai Központ

A tanulók reggel érzékenyítő osztályfőnöki órán vettek részt, ahol a fogyatékosság kérdésével foglalkoztak. A pedagógusok a beszélgetést az érzékenyítés jegyében kisfilmekkel és mesével indították, majd ehhez kapcsolódóan plakátokat készítettek a tanulók. A diákok olyan sportokat is kipróbálhattak, mint a vakfutás, az ülőröplabda és csörgőlabdás játék, emellett kerekesszékes vetélkedőt is szerveztek nekik. A diákoknak egy Exatlon-pályát is összeállítottak, ahol játékos ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk bekötött szemmel.

– Tanulóink új ismereteket szereztek, és megismerkedtek a fogyatékosság típusaival. Fontos a szemléletformálás, és egyre többen tudjuk, hogy ehhez kiváló eszköz a sport. Célunk a pozitív szemléletformálás volt – emelte ki Szelezsánné Poptyilikán Anikó.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)