Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai győzelem a sakkemlékversenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2022. február 22. 17:00
Hazai győzelem a sakkemlékversenyen
Tamás Kornél és Gyenge Gergő végzett a XXVII. Gyöngyösi Lázár sakkemlékverseny élén

Tamás Kornél és Gyenge Gergő révén hazai sikerrel zárult vasárnap Gyulán a XXVII. Gyöngyösi Lázár-sakkemlékverseny, amellyel a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Állami díjas főmérnöke, a gyulai sakkozás kiváló sportvezetője és játékosa munkássága előtt tisztelegtek – írja a BMSExtra.hu.

Mint írták, idén a megszokott januári időpontban a versenyt a vírushelyzetre való tekintettel nem lehetett megtartani, az új időpont pedig a meghívott külföldi és hazai egyesületek képviselői számára nem igazán kedvezett. Így fordulhatott elő, hogy az A- és B-csoportban is csupán 12-12 versenyző küzdött a végső helyezésekért.

A nyílt kategóriában 5 forduló alapján hirdettek végeredményt. Itt játszmánként 30 percnyi gondolkodási idő állt a résztvevők rendelkezésére. A rapid torna a 27 esztendős gyulai Tamás Kornél sikerével zárult, aki mezőnyérték számítással múlta felül a vele azonos pontszámmal záró békési dr. Gosztolya Ferencet.

Az ifjúsági korosztályú, valamint az 1700 élő pontnál nem magasabb értékszámú sakkozókat tömörítő B-csoportban 7 partit játszott a mezőny, negyedórás gondolkodási idővel. Itt is gyulai győzelem született Gyenge Gergő révén, aki fél pont előnnyel végzett a szarvasi Bődi Zorka és az orosházi Szőnyi Péter előtt.

A díjakat és a különdíjakat Szabó János igazgató és Gyöngyösi Lázár fia adta át az eredményhirdetéskor – olvasható a BMSExtra.hu oldalon.

Végeredmények:

A-csoport: 1. Tamás Kornél (Gyulai SE) 4 pont, 2. dr. Gosztolya Ferenc (Békési TE) 4, 3. Bányai István (Gyulai SE) 3,5, 4. Králik Attila (Makói SVSE) 3, 5. Restás Péter (Makói SVSE, FM) 3, 6. Petró József (Békési TE) 2,5.

B-csoport: 1. Gyenge Gergő (Gyula) 6, 2. Bődi Zorka (Szarvas) 5,5, 3. Szőnyi Péter (Orosháza) 5,5, 4. Polgár Szilvia (Békéscsaba) 5, 5. Hídvégi László (Gyula) 4, 6. Mlinár Balázs (Békéscsaba) 3,5.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)