Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magyar parasport napját ünnepelte a törökzugi óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. február 21. 13:00
A magyar parasport napját ünnepelte a törökzugi óvoda
Játékos feladatokkal várták a gyerekeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A magyar parasport napja alkalmából idén is játékos programokkal igyekeztek felhívni az óvodások figyelmét a fogyatékossággal élők hétköznapi nehézségeire, sportolási lehetőségeire a törökzugi óvodában. A programon a gyerekekkel sokat beszélgettek arról, hogyan tudnak segíteni azoknak, akik mozgásukban korlátozottak. 

– Február 22-én ünnepeljük a magyar parasport napját, amihez nálunk minden évben kapcsolódik valamilyen program. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már óvodáskorban elfogadják a másságot, hiszen óvodánk sajátos nevelési igényű gyermekeket is ellát – mondta el Szűcs Éva tagintézmény-vezető.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint kifejtette, az óvodai rendezvényen olyan játékos feladatokkal várták a gyerekeket, amelyek által megismerkedhettek a fogyatékossággal élő emberek helyzetével. Hozzátette: az ügyességi programok, a szájjal festés és a bekötött szemmel való ügyeskedés minden évben része az eseménynek. 

A tagintézmény vezetője azt is elmondta: óvodájuk idén is csatlakozik testvérintézményük, az 5-ös számú általános iskola Lélekmozgató Programjához, amelyet február 22-én rendeznek meg.

– Mindig szívesen látogatunk el erre a rendezvényre nagycsoportosainkkal, akik az iskolásokkal közösen színes, érdekes programokon vesznek részt – fejtette ki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)