Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márki-Zay Péter: a hazánk érdekében mindannyiunknak össze kell fogni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. február 18. 14:04
Márki-Zay Péter: a hazánk érdekében mindannyiunknak össze kell fogni
Fórumot tartott Gyulán az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje

márki-zay péter

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fórumot tartott Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje február 18-án Gyulán, az 1-es posta épülete előtt.

Az eseményen Leel-Őssy Gábor, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje köszöntötte a megjelenteket, majd Márki-Zay Péter tartott beszédet.

A miniszterelnök-jelölt beszélt gyulai kötődéséről: édesapja a fürdővárosból került Hódmezővásárhelyre, ő pedig gyakran látogatta itt nagyszüleit, így részben idevalósinak vallja magát.

Hangsúlyozta: Gyula városa sem független attól, amerre tart az ország, az pedig nem jó irány. Mint mondta, tizenkét évvel ezelőtt ő is a Fideszre szavazott, bízott abban, hogy Orbán Viktor fantasztikus eredményt fog kihozni az országból.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Márki-Zay Péter Lengyelországot hozta fel pozitív példának, ahol két meghatározó politikai erő van, mindkettő jobboldali, de egyaránt antikorrupciós irányt képviselnek, skandináv színvonalon van az országban az oktatás. Ezt igazolják a PISA-mérések is, ahol a lengyelek folyamatosan javulnak, Magyarország eredményei pedig évről évre rosszabbak, ráadásul a tanárokat sem fizetik meg, és a szabad tankönyvválasztást is betiltották – mondta.

Hozzátette: a legtöbb egészségügyi mutató tekintetében Magyarország a legrosszabb eredményekkel rendelkezik az Európai Unióban, lakosságarányosan pedig tavaly itt haltak meg a legtöbben a koronavírus-járvány miatt.

Aláhúzta: nem a pénz hiányzik, hiszen amit elvontak az egészségügyből, azt felhasználták máshol – például stadionokra –, ezért az Orbán utáni kormánynak el kell érni, hogy nemzeti össztermék uniós átlagának hét százalékát az egészségügyre fordítsák.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Beszélt arról is, hogy a kormány túlárazva vásárolt a kínai vakcinákból, amelyeket előtte nem teszteltek a hatvan év felettieken, így a döntésben csak az játszott szerepet, hogy „így tudtak többet lopni”.

Kifejtette: amikor ő még fiatal volt, Orbán Viktor kommunista volt, később, a 90-es években harcos liberális lett, 1998-tól Putyin-ellenes és Európa-párti volt, de 2010 után ez megfordult, Putyin-párti és Európa-ellenes lett, ezt pedig ő nem tudta már támogatni.

„Nem szeretném, ha újra Moszkvából diktálnának, nem szeretném azt sem, hogy kínai gyarmat legyen Magyarország” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Mint fogalmazott, „keresztény ember nem szavaz gyilkos tolvajokra”, akik olyan vakcinát adattak be embereknek, amely nem védi őket, akik ingyen parkolással védekeztek, amikor Ausztriában ingyenes tesztelés volt, akik kiürítették a kórházakat, amikor nyugaton beengedték az újságírókat, hogy az emberek komolyan vegyék a járványt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Azt is elmondta, hogy nem akarják elvenni a nyugdíjakat, nem akarják fizetőssé tenni az egészségügyet, nem akarják elvenni a minimálbért, valamint Soros Györgynek sem akarják odaadni az országot, ezeket a hazugságokat azért terjeszti a Fidesz, hogy tovább lophassanak.

„A hazánk érdekében mindannyiunknak össze kell fogni” – mondta, majd arra kérte az egybegyűlteket, hogy legyen az „ő médiájuk”, hogy elmondják az igazságot azoknak, akik csak a hazugságot hallották eddig, hiszen „migránsokat csak a Fidesz hozott az országba, kórházi osztályokat csak a Fidesz zárt be az elmúlt években, valamint a brüsszeli meleglobbiról is kiderült, hogy csak a Fidesz működteti.”

Hozzátette, hogy április 3-án egyetlen népszavazás lesz, amely valóban számít: Fidesz vagy nem Fidesz, ezért megkért mindenkit, hogy szavazzanak az egyesült ellenzék listájára, valamint Leel-Őssy Gáborra.

GYULAI HÍRLAP • 2022. február 18. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)