Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Játékos formában mutatják be a megye értékeit a gyulai diákoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. február 14. 17:28
Játékos formában mutatják be a megye értékeit a gyulai diákoknak
Geocaching indult az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Geocaching indult a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban február 14-én a Békés megyei értékek megismertetésére. A szabadtéri nyomozás és a szabadulószoba elemeit ötvöző játékra a szervezők diákcsoportok jelentkezését várták.  

A geocaching nevű ládakereső játék 2000-ben indult el az Egyesült Államokban, de már akkor is nagyjából másfél évszázada játszottak hasonlót, letterboxing néven. Ennek keretében földrajzilag nevezetes pontokat kellett az arra vállalkozóknak megkeresniük. Magyarországon 2001 júniusában indult útjára a játék, ma már ötezer körül mozog a kihelyezett ládák száma.

Ezt a játékot ötvözték a szervezők Gyulán a szabadulószobák hangulatával, így született meg az a többnapos program, amelynek keretében a helyi diákok megismerhetik a megye legfontosabb értékeit a helyi száraztésztáktól a gyulai váron és az orosházi libamájon át a biharugrai tükröspontyig.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A helyszínen megtudtuk, az értéktárpiramis mellett a települések egyes értékeit is sorral veszik a játékos bemutatókon, a cél, hogy a gyerekek ismereteket szerezzenek megyéjük nevezetességeiről. 

A hétfőtől szerdáig tartó játékra csoportok, iskolai osztályok jelentkezhettek, amelyeket szórakoztató feladatokkal vártak a művelődési házban. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)