Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Frissen a nyomdából a Szilágyi 125+1! katalógusa

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2022. január 14. 14:30
Frissen a nyomdából a Szilágyi 125+1! katalógusa
Azok, akik elmennek a megnyitóra, kapnak ajándékba egy kiadványt

Az elsők között kaptunk abból a katalógusból, ami a Szilágyi 125+1! tárlat megnyitójára készült. Az igényes kivitelezésű katalógust ma délben személyesen Durkó Károly, a Gyulai Évszázadok Alapítvány kuratóriumának elnöke hozta be szerkesztőségünkbe. 

durkó károly, a szilágyi 125+1! katalógus és mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mint arról korábban beszámoltunk, Szilágyi 125+1! címmel 40 oldalas, színes katalógus készült a Gyulai Évszázadok Alapítvány és a KöröspArt Galéria közös kiadásában. 

A Szilágyi 125+1! című tárlatot január 20-án, csütörtökön 17 órakor Gyulán, a Kohán Képtárban nyitják meg. A tárlat „kis Szilágyi”, azaz Szilágyi István alkotásait mutatja be. A kiállítás szervezője az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft., a Gyulai Évszázadok Alapítvány és a KöröspArt Galéria.  

Szilágyi István festőművész 1896. június 11-én született Gyulán. Gimnázium után a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult, 1924-ben diplomát kapott. Mesterei Glatz Oszkár és Rudnay Gyula voltak, továbbá rajzolt Rippl-Rónai József magániskolájában is. Tanulmányai befejezése után, 1925-ben Gyulán telepedett le, de élt Szegeden, Tápén és Budapesten is. 1940-től folyamatosan Gyulán lakott. A városban alkata miatt, hiszen mindössze 126 centiméter magas volt, „kis Szilágyi” néven emlegették a festőt.

A magyar Toulouse-Lautrecként is emlegetett festőművész tárlata április 2-ig lesz látogatható a Kohán Képtárban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)