Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jellemzően száraz, de hideg idő várható a hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. január 13. 18:00
Jellemzően száraz, de hideg idő várható a hétvégén
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Számottevő csapadék nem várható és jellemzően napsütéses lesz az idő a hétvégén. Ugyanakkor marad a hideg: néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az ország északkeleti harmadában az éjszaka képződött zúzmarás köd tartósan megmaradhat, másutt túlnyomóan derült, napos idő várható, majd a késő esti óráktól észak felől megnövekszik a felhőzet. A ködös tájakon előfordulhat jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás. Elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, olykor viharos lehet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és mínusz 6 fok között alakul, de a szélvédett, illetve kevésbé felhős, hófödte részeken mínusz 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, ami a szeles tájakon viszont fagypont felett maradhat. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és plusz 8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Szombaton számottevő csapadék nem valószínű, több órára kisüt a nap. A minimumok jellemzően mínusz 4 és plusz 4 fok között alakulnak, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél lényegesen hidegebb lesz. A nappali maximumok többnyire 3 és 8 fok között lesznekk, de ahol keleten "beragad" a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka főként a Dunától keletre terjeszkedik a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet, amely elsősorban a Tiszántúlon napközben is megmarad. Máshol fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között hőmérséklet várható, a havas, illetve szélvédett tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Napközben a napos országrészekben plusz 2 és 8, a Tiszántúlon mínusz 2 és plusz 1 fok közötti csúcsértékre kell készülni – olvasható az előrejelzésben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)