Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A családok felé nyit 2022-ben a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. január 08. 16:00
A családok felé nyit 2022-ben a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Remek évre számít a gyulai kiállítóhelyekért felelős ügyvezető

Fekete-Dombi Ildikó

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

Mozgalmas lesz az idei éve a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontnak és a többi gyulai kiállítóhelynek. Új kiállítások érkeznek, több családi és gyermekprogram várható – tudtuk meg Fekete-Dombi Ildikótól.

Az Erkel Ferenc NKft. gyulai kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője elmondta: számos tervük van, ám több esetében még zajlik a szervezés. Amint meglesz a programok indulásának pontos ideje, bejelentik – tette hozzá.

– Az elmúlt évre visszatekintve elégedett vagyok. Sokat várok 2022-től is, remek évre számítok. Reméljük, hogy nem árnyékolja majd be az esztendőt egy újabb kötelező bezárás. A tapasztalatunk az, hogy a vírushelyzet ellenére is vannak vendégeink, ami nagy öröm számunkra. A megfelelő védekezést természetesen szem előtt tartjuk – mondta az ügyvezető. 

Kiemelte: 2021 novembere olyan erős volt, mint 2019 hasonló időszaka, és decemberben is szívesen látogattak el a kastélyba a helyiek és a Gyulára érkezők. Hozzátette: bíznak benne, hogy ugyanígy folytathatják az elkövetkező éveket, a kínálatukat folyamatosan bővítve, hiszen a vendégek egyre inkább igénylik az élményeket. 

– Törekszünk arra, hogy minél több programot kínáljunk. Nem nagyrendezvényekre gondolok, inkább naponta elérhető tematikus tárlatokra és egyéb programokra a kiállítóhelyeken. A gyertyafényes tárlat hosszú ideje a legnépszerűbb programjaink egyike, ez természetesen marad a kínálatban. A kastély szabadulószobái a két ünnep között végig foglaltak voltak, most az a célunk, hogy a várban is hasonlót működtessünk. Mindezeken túl a gyerekek, a családok felé szeretnénk még inkább nyitni, így a jövőben egy nekik szóló, játékos tárlatvezetéssel készülünk – részletezte Fekete-Dombi Ildikó.

Kiemelte: a Kohán Képtárba egy országos vándorkiállítás érkezik, az izgalmas összeállítás 40 vidéki múzeum anyagából készül. A tárlat vélhetően a nyár elején ér Gyulára, többek között Kecskemét, Debrecen, Győr és Eger után. Mint megtudtuk, a részt vevő helyszínekről a szervezők a legkülönlegesebb darabokat válogatták ki, amelyek között képzőművészet alkotások, néprajzi és régészeti anyagok is lesznek. 

Az ügyvezető azt is elmondta, a gyulai kastélyba időszakos tárlat érkezik, az Erkel Ferenc Emlékházban pedig egy fejlesztés indult, aminek keretében interaktív eszközöket hozta létre, ezek bemutatása januárban várható. 2022-től többek között zenélő pad és okostükör várja majd a kiállítás látogatóit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)