Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mi is segíthetjük rossz időben az utak takarítását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. január 08. 17:32
Mi is segíthetjük rossz időben az utak takarítását
Parkoljunk a garázsban, ha tehetjük

A Gyulai Közüzemi NKft. azt kéri, parkoljunk a garázsban vagy a kocsibeállón, mert a szűk utcákban, úttesten álló autók megnehezítik a hódúró autók munkáját. A cég legfontosabb téli feladatairól Bányai György üzemvezető-helyettessel beszélgettünk.

– Ugyanazokkal az eszközökkel dolgozunk idén is, mint tavaly, munkatársaink létszáma sem változott – mondta. Hozzátette, idén is lehetőségük van helyi vállalkozók bevonására, akik kisebb eszközökkel tudják takarítani a parkolókat, kerékpárutakat és sétányokat. 

Mint megtudtuk, a téli üzem november első napjától március 15-ig tart. Ha az időjárás indokolttá teszi, a cég munkatársai éjszaka, hétvégén vagy akár ünnepnapokon is dolgoznak. 

– Ónos eső és folyamatos havazás esetén lelassul a forgalom, amit máskor percek alatt elvégez az ember, ilyenkor hosszabb időt vesz igénybe. Nem tudunk azonnal mindenhol egy időben ott lenni, még folyamatos munka mellett sem – fejtette ki.

– Számunkra is jogszabály írja elő, hogy mely utakat kell elsőként letakarítanunk. A városi utak is egyenként kategóriákba vannak sorolva, a legfontosabbak a fő közlekedési utak, amelyek a legfrekventáltabb helyen vannak. Ide tartoznak a lakótelepekkel összekötő utak, amiket ilyenkor folyamatosan járni kell, sózni kell és dúrni, hogy a város közlekedése zavartalan maradjon. Ha alábbhagyott a hóesés, akkor megyünk a kisebb utcákba, külső területekre – fűzte hozzá az üzemvezető-helyettes. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)