Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Napokon belül elkezdődik az új gyermek-víziparadicsom építése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. január 05. 16:52
Napokon belül elkezdődik az új gyermek-víziparadicsom építése
A korábbinál nagyobb vízfelülettel és több élményelemmel várják majd a gyerekeket

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Napokon belül elkezdődik az új gyermek-víziparadicsom építése a Gyulai Várfürdőben – jelentette be hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Emlékeztetett: a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, kormányzati támogatásból valósítanak meg újabb beruházásokat a Gyulai Várfürdőben.

A fejlesztés első ütemében az új vízi paradicsom készül el. A korábbi, korszerűtlenné vált, és a nyári kánikula napjaiban kicsinek bizonyuló gyermekmedencét már elbontották, a napokban pedig megkezdődhet az új létesítmény építése is – közölte a polgármester.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Az új vízi paradicsom a korábbinál jóval nagyobb vízfelülettel és több élményelemmel várja majd a gyerekeket – írta posztjában.

Mint arról lapunk korábban többször is beszámolt, a Gyulai Várfürdő csaknem 2,9 milliárd forintot nyert el szolgáltatás- és kapacitásbővítésre a Kisfaludy-program keretében, 90 százalékos támogatási intenzitás mellett. A beruházás összértéke 3,2 milliárd forint.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

A fejlesztés későbbi szakaszában elbontják a lovarda és a kupolás wellness közötti épületszakaszt, és a helyére egy új medencerendszert építenek fedett üvegházzal. A reumatológiának helyet adó főépületet medical wellness központtá alakítják át, és bővítik a fürdő gyógyászati részlegét, valamint öltözőinek számát. A beruházás valamennyi eleme várhatóan 2023 novemberére készül el. 

Az új vízi paradicsom látványterveit itt mutattuk meg.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)