Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődhet a békéscsabai repülőtér korszerűsítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. január 05. 11:33
Megkezdődhet a békéscsabai repülőtér korszerűsítése
A létesítmény egyik célja, hogy kiszolgálja a Gyulán épülő Airbus-gyárat

A tervező kiválasztásával megkezdődhet a békéscsabai repülőtér korszerűsítése, a létesítmény egyik célja, hogy kiszolgálja a Gyulán épülő Airbus-helikopteralkatrész-gyárat – adta hírül Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán, a Magyar Nemzet cikkét idézve.

Az európai pályázati értesítőből kiderül, a békéscsabai önkormányzat a közelmúltban nyílt közbeszerzést írt ki a tervezési feladatok elvégzésére, az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje 2022. január 24-e.

Mint írták, a repülőtéri futópálya előirányzott alapterülete 112 500 négyzetméter, az utasterminálé pedig 1000 négyzetméter.

A Magyar Nemzet a Beol korábbi cikkét idézve jelezte: az előkészítési szakasz 2024 év végén zárulhat le, a konkrét munkálatok pedig 2025-ben kezdődhetnek el. 

A lapnak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő tavaly októberben ismertette: mintegy 35 milliárd forintos beruházás keretében fejleszthetik a békéscsabai repülőteret. Közölte, egy 2500 méteres futópályát építenek majd, azaz nem a meglévőt hosszabbítják meg. Emellett korszerűsítik a meglévő ingatlanokat, hogy modern, a követelményeknek megfelelő környezetet teremtsenek. Az elképzelések szerint Airbus A320-as vagy annál nagyobb, polgári és teherszállító gépek is landolhatnának Békéscsabán.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta: a megyeszékhely repülőterének regionális szerepet szánnak, zéró emissziójú, azaz a levegőt nem szennyező, úgynevezett greenairportot terveznek kialakítani, a legkorszerűbb irányítástechnikával.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)