Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 289 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 01. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 289 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök december 31-én összesen 152 határsértőt tartóztattak fel és 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 10 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Tataháza, Hercegszántó-Hóduna, Kelebia, Petőfiszállás, Dunafalva, Homorúd, Bácsborsód és Kunbaja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Csanádpalota, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz, Öttömös, Szeged-Szentmihály és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Pest megyében három illegális migránst tartóztattak fel a járőrök Gyál belterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török, guineiai, kameruni, afgán, szír, marokkói, palesztin, indiai, pakisztáni, tunéziai, líbiai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában öt esetben Bács-Kiskun, öt esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt hat embert fogtak el, míg közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)